Spanska fastigheter som kämpar med Coronavirus

Under de senaste dagarna har tyvärr fler och fler stater allvarliga svårigheter att möta risken för Coronavirus. Fastighetsmarknaden är inte undantagen från dessa problem. Och för att ge en övergripande bild av den europeiska situationen beslutade vi idag att analysera den spanska situationen som verkar vara riktigt kritisk för fastigheter.
Enligt en artikel i New York Times har Coronavirus flyttat sitt centrum till Spanien under den senaste helgen. En mycket allvarlig situation, den spanska, som bekräftar 10 000 positiva fall. Detta ledde till en kollaps av fastighetsintresse i Spanien som fram till för några veckor sedan hade uppnått riktigt positiva resultat.

 I början av 2020 hade Spanien faktiskt blivit en av de viktigaste turistmålen att investera i. Levnadskostnaderna anpassade till behoven i varje social typologi, den öppna och välkomnande kulturen har alltid varit spjutspetsarna som har lockat en mängd potentiella köpare. Tja, början av chocken förlamade den spanska fastigheten, särskilt inom bostadssektorn.
Men denna chock får inte analyseras endast ur ett negativt perspektiv. Den betingade situationen måste faktiskt förlängas på medellång och lång sikt. Visst kommer kritiken att genomgå en verklig vändning när fastighetspriserna sänks, vilket representerar en mycket giltig möjlighet för de berörda parterna.

När det gäller den andra hemmamarknaden för hyresavtal, verkar den ha några fler underskott. Först och främst är det en kontraktstyp som för närvarande inte är så populär. Faktum är att endast en liten grupp, vanligtvis representerad av de yngre, väljer att underteckna ett hyresavtal av uppenbara skäl. På toppen av motivationerna är naturligtvis studien. Men under en så kritisk period där all sekundär verksamhet, inklusive universitet, förblir stängd, hur kan ett hyresavtal fortsätta eller värre?

Kort sagt, situationen i Spanien har bokstavligen vänt jämfört med för en månad sedan. Och det som är mest skrämmande är frånvaron av väl definierade tidsutsikter. Samtidigt har den spanska regeringen uppenbarligen beslutat att anta åtgärder som redan omfattats i andra länder, just för att undvika situationen för extrem kollaps av hälsovården.

Det mest emblematiska är korrespondensen mellan en riktig öken på gatorna i spanska städer, liknande den som finns i fastigheter.
En slags paus, som hoppas hålla så lite som möjligt. Speciellt för säljare.

Även om vi inte säkert vet vad konsekvenserna av detta fenomen som gör att hela världen kommer på knäna kommer vi fortfarande att uppdateras om de senaste nyheterna från fastighetsvärlden för att kunna ge dig en fullständig bild av situationen och rätt råd att följa!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB