Överdriven lyx i Lissabon: för salta fastigheter

Lissabon är utan tvekan en unik verklighet. Betraktas som en av de dyraste städerna i världen när det gäller fastigheter, verkar det som om den har för avsikt att behålla denna rekord för mycket mer. Även om många länder har valt devalvering av fastigheter på grund av pandemin, kan inte samma sak sägas för Portugal. Snarare. Vi pratar om en diametralt motsatt situation. Det är därför av största vikt att kunna förstå detta fenomen fullt ut. Det är därför vi på Realigro har beslutat att analysera den portugisiska verkligheten.
Med en liten men intressant kolumn. Så om du är redo kan vi invigja det!

Vi antar att den överdrivna lyx som finns i Lissabon inte faller inom det standardsegment som den typiska efterfrågan på fastigheter riktar sig till. Allt är faktiskt begränsat till lyxmålet. Men vad är denna ökning? Genom att analysera priskurvan under de senaste tio åren är det en ökning med 98% mellan 2010 och 2020. En betydande takt, särskilt om vi tar hänsyn till det faktum att Lissabon redan ansågs vara en av platserna före denna period. dyrast i världen, både när det gäller fastighetspriser men också när det gäller levnadskostnader.

Under de kommande linjerna kommer vi att försöka förstå vad som ledde till en så stark ökning att det verkligen inte kan ha stött enbart och uteslutande av pandemikrisen de senaste månaderna. Enligt statistiska undersökningar drevs allt av den ökade efterfrågan från utländska investerare. De senare har satsat, i ordets betydelse, på Portugal tack vare programmet '' Golden Visa ''. Detta regeringsinitiativ, som invigdes 2012, representerade en avgörande vändpunkt. I själva verket utfärdas viseringar till europeiska medborgare och inte genom köp av fastigheter med ett värde som överstiger 500 tusen euro.
Allt detta har därför gjort det möjligt att utöka intresset för denna nation. Frågan som uppstår är följande: hur mycket kostar det att köpa en fastighet, uppenbarligen lyx, i Lissabon? För närvarande, för att bli ägare till ett '' grundläggande '' lyxhus, börjar du från 8 500 euro per kvadratmeter. Men priserna kan också nå 11 tusen (baserat på referensområdet).

Men ett värde som förblir lika under världsgenomsnittet för lyxfastigheter. Jämfört med 42 tusen euro per kvadratmeter i Hong Kong, 23 tusen i New York, 17 tusen i London och 15 tusen i Paris.

Experterna lämnar emellertid inte stora förhoppningar för dem som vill vara intresserade av den pågående marknaden. Avståndet mellan dessa hisnande huvudstäder och det vackra Lissabon förväntas verkligen minska under de kommande fem åren. Det är därför det skulle vara bättre att bokstavligen kasta dig in i den nuvarande fastigheten utan att stanna kvar utanför för en alltför framtida ökning.

Är du redo att investera i Portugal?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB