Att bygga hus ovanför stormarknader: nyheten i fastigheter

Utrymme räcker aldrig. Speciellt vad gäller fastighetssektorn. Det som nyligen har gjort rubriker i tidningarna är hur stora multinationella företag kan uppröra även de minst urbaniserade platserna med lätthet. Konvertera dem till turistområden och skapa nya bostadsområden.

 Det som naturligtvis påverkas mest är begreppet miljömässig hållbarhet. I dessa sista perioder där efterfrågan blir galen och marknaden inte alltid kan uppfylla alla begäranden från sektorn är det lämpligt att välja andra lösningar. Bland dessa är dock en nyhet som verkar ha omfamnats av flera multinationella företag att bygga lägenheter ovanför de viktigaste stormarknaderna i staden. En innovativ idé att svara på behovet av hyror eller mycket billigare försäljningskontrakt.

Dessa projekt genomfördes ursprungligen i Tyskland, men får också full acceptans från andra länder. I synnerhet har begäran om att anta denna nya form som radikalt kan förändra fastighetsvärlden accepterats med hög röst av de mest populära städerna för tillfället.

Vi har faktiskt redan i de tidigare guiderna listat vilka städer som är mest attraktiva för potentiella köpare, trots att levnadskostnaderna inte är så överkomliga. Och här är lösningen som beskrivs ovan, det visar sig vara extremt giltig. Bland de tyska städerna som kom med i projektet minns vi Berlin (med över 2000 enheter, vi minns Berlin (som involverade de flesta stormarknader), men också München och Frankfurt. Men vilka dimensioner kan detta fenomen nå?
Det spekuleras i att många andra länder, även de med en betydligt lägre levnadskostnad, som de i Östeuropa, kommer att vidta dessa åtgärder. I Tyskland förväntas högst 30 000 nya bostäder. Men förmodligen kommer fenomenet att ha en mycket bredare handlingsmarginal.

Men kommer priserna att förbli så? Eller kommer de att öka? Förmodligen, när fenomenet har stabiliserats och inte längre betraktas som exceptionellt, kan priserna stiga. Men om vi anser att det här är konstruktioner som just syftar till att öka utbudet på grund av en efterfrågan som verkligen inte är elitistisk, kan vi väl förstå hur prisklassen kommer att förbli oförändrad.

Bland de viktigaste nationerna som förutom Tyskland har anslutit sig till den här riktiga New Deal, kommer vi ihåg:
- Spanien
- England
- Nederländerna
- Italien
- Schweiz
- Danmark
- Irland
- Portugal

Detta är en verkligt unik innovation trots sin enkelhet eftersom den ger fastigheter ett nytt ansikte. Den inom den ekonomiska sektorn som kan vara flexibel (ännu mer) för behoven på en marknad som fortfarande håller på att skapas.

Vill du veta mer? För att hålla dig uppdaterad om nyheter relaterade till världsfastigheter rekommenderar vi att du läser våra artiklar varje dag!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB