Italiensk fastighet: har förtroendet återvänt?

Ett verkligt uppmuntrande scenario för europeiska fastigheter planeras. Detta är vad som har registrerats av de viktigaste statistiska instituten. Det verkar verkligen som om förtroendet har återvänt till fastighetssektorn, särskilt i ett av de länder som drabbats mest av världskrisen: Italien.

 I själva verket har den vackra halvön lockat många investerare som har beslutat att flytta, köpa en fastighet i en av de olika och vackra regionerna som utgör den. I själva verket, från norr till söder och särskilt i stora metropoler och kuststäder, har ett betydande antal försäljningskontrakt redan registrerats under den första månaden 2020.

Ett definitivt positivt tecken, om vi beaktar den tragiska situationen där halvön var bara förra året.
Men nu ska vi se i detalj hur detta fenomen struktureras och hur mycket det har påverkat den nationella ekonomin.

Låt oss börja med siffrorna. Jämfört med 2019 registrerades cirka 600 000 antalet kontrakt (till försäljning och köp) i Italien. 90% av dem tillhör bostadssektorn, som därför är drivkraften bakom italiensk fastighet. Den långsamma men avgörande återhämtningen i priser jämfört med 2019 verkar inte ha avskräckt potentiella köpare som, oavsett ursprung, verkar vara mer benägna att köpa en fastighet i staden jämfört med provinsen. Men vad har hjälpt och stimulerat köpare att närma sig tegelmarknaden?

Räntor. Tja ja, enligt statistiska undersökningar verkar det som om de i år har nått historiska lågheter, trots att huvudbankerna definitivt har begränsat utlåningen. Gränser som faktiskt överförs till själva begäran som redan är registrerad i början av året. Cirka 7% mindre än 2019.

Som vi tidigare nämnt är metropolerna konfigurerade som de mest citerade verkligheterna för en hypotetisk överföring. De viktigaste städerna som genererar stort intresse är utan tvekan de två "huvudstäderna". Den officiella, Rom, rik på historia och underbara hus från en arkitektonisk synvinkel, och den av mode och företag, Milan.

Det sistnämnda, bestämt mindre bundet till en sekulär historia som Rom, har gjort det mesta av de rikaste områdena på arbetsnivå, att bygga bostadsområden där efterfrågan säkert inte skulle saknas!

Men det finns också undantag! Faktum är att Bologna, Turin och Amalfikustens områden också är mycket efterfrågade, kända för sin naturliga skönhet.
Italien verkar därför uppstå inte bara för de stora städernas potential, utan också för sitt eget konstnärliga och kulturella arv.

Det som hoppas är att detta intresse kommer att fortsätta över tid utan att förlora intensiteten och framför allt kvaliteten på efterfrågan. En viktig roll spelas av Millennials, som spelar cirka 30% av investerarna. Även om det, som i de tidigare guiderna, har visat sig att ungdomar i allt högre grad är oavkänsliga när det gäller preferenser, verkar deras bidrag till fastigheter fortfarande vara gynnsamt.

Så låt oss hoppas att denna optimism inte upphör under den första månaden 2020!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB