Covid och fastigheter: effekterna

Till och med idag har vi beslutat att ägna vår dagliga kolumn till krisen i Covid 19. Speciellt kommer vi att fokusera på hur pandemin förändrar den internationella ekonomin radikalt men framför allt hur den påverkar fastigheter.
Även om inneslutningsåtgärderna (på ett annat sätt) dock har varit extremt snabba och drastiska, är det fortfarande ett viktigt faktum. Storleken på denna kris kommer att ge en effekt som den stora depressionen efter andra världskriget.
Anledningen till att förutsägelser om ämnet visar sig vara riskabelt. Men låt oss nu analysera de tillgängliga resultaten så mycket som möjligt.

Hur? Jämför den nuvarande situationen med GFC, 2007 Global Financial Crisis.
Den globala krisen började i finansvärlden med en mycket hög skuldnivå. Vi pratar om en kris som har skapat djupa osäkerheter inte bara för potentiella fastighetsinvesterare, utan också bland borgenärerna själva. Rädd för möjligheten att hålla sig flytande i en så dramatisk situation. Den snabba utbredningen orsakade dock en annan inverkan i de olika produktionssektorerna. På fastighetsmarknaden har vi sett en nedgång i investeringsvolymerna.

Detta följdes av en betydande minskning av deras värden. En mycket stark nedgång i efterfrågan, vilket uppenbarligen dämpade hastigheten för återhämtning av de olika ländernas nationella ekonomi. Och även om priserna har sjunkit, möjliggjorde inte tidens myopiska vision en återupplivning av omedelbar fastighet. Faktum är att bara under det senaste året har det varit en renässans på fastighetsmarknaden också i mindre utvecklade länder.

Hur presenterar den nuvarande krisen sig? Vi antar att vi inte står inför en finansiell kris. Men billigt. Detta inträffar med bristen på möjlighet att göra betalningar av hyran, till exempel under förutbestämda tider. Som vi redan har beskrivit i de tidigare guiderna har många stater beslutat att gå in i frågan. Genom att analysera situationen och hjälpa, genom att förlänga tidpunkten, befinner de jag känner sig i en situation med betalningsunderskott.

Det handlar inte bara om en brist på transaktioner. Men av en rädsla på investerarens sida, som måste läggas till svårigheten att följa avtalsbestämmelserna också i leasingavtalen.
Förutom att presentera sig som en komplex situation är det i detta fall inte möjligt att förstå på djupet hur länge och hur denna verklighet kommer att utvecklas. Just för att både den rent ekonomiska aspekten, men också de ekonomiska och psykologiska aspekterna som är nära kopplade till individen och potentiella investerare står på spel.

Vändpunkten kunde skymmas i slutet av de första lockdowns. När nationella ekonomier börjar vakna. Och med dem, medborgarnas gradvisa återgång till tidigare liv. Därför är det inte möjligt att identifiera ett visst datum för den delvisa eller totala återhämtningen av denna globala chock. Det som är säkert är att vi på Realigro kommer att hålla dig ständigt uppdaterad på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB