3D-hus också i Italien: här är revolutionen

Vi har redan pratat om hur en skrämmande fastighetsrevolution äger rum idag. Husen skräddarsys efter våra behov och naturligtvis artikuleras alltmer. En verklig uppfinning som undergräver alla samhällssektorer är den som rör 3D-skrivare. Fortfarande mystiska prylar för många, som helt kan ändra våra vanor. Tja, byggvärlden revolutioneras också. Efter skapandet av det första 3D-tryckta huset i Tyskland har den italienska halvön också omfamnat denna nya typ av fastigheter. Om du är nyfiken på att veta mer, i nästa rader hittar du svaren på dina frågor. Så vi kan inviga vår kolumn idag!

Först och främst, hur är det första huset byggt i Italien strukturerat? Detta är en oberoende byggnad fördelad på två våningar. Vardagsrummet är cirka 80 kvadratmeter och består helt av treskiktsväggar. Respektivt fylld med isolerande material. Dessutom, som påpekats av forskningscentret som övervakade detta projekt, är allt material som används högteknologiska '' Itech 3D ''. Men utan att gå in för mycket på denna struktur vill vi nu analysera födelsen av den nya 3D-tekniken som visar sig vara ett mycket giltigt alternativ till det klassiska sättet att bygga en fastighet.

I synnerhet kom 3D-utskrift in i byggsektorn för bara 15 år sedan, vilket genererade en verklig revolution som var avsedd att fortsätta under de följande åren. Men vad behövs, frågar du, för att kunna skapa ett hus i 3D? svaret på denna fråga är inte alls enkelt, med tanke på att de tillstånd som måste finnas tillgängliga är olika. Dessutom skulle bristen på kunskap om denna innovativa typ av '' smart byggnad '' leda till skapande av strukturer som inte följer både standardbehov men inte heller i linje med myndigheternas tillstånd.

Vi kommer nu till fördelarna med att bygga ett hus i 3D. Först och främst, jämfört med standardmetoder, identifieras konstruktionshastigheten. Dessutom representerar flexibilitet det andra kännetecknande elementet, särskilt i en värld som vår i konstant utveckling. De utmaningar som samhället ställer baseras främst på tidpunkten för svaret på externa uppmaningar och uppenbarligen på konsumenternas behov. Dessutom bör det inte glömmas att frågan om hållbarhet idag är helt raseri. Det finns också många internationella program som väljer användning av återvunna material eller material med låg effekt. För att också minska koldioxidutsläppen.

Vad sägs om nackdelarna? Du undrar. Den första är relaterad till bristen på kunskap om denna metod. Det andra är behovet av olika länder att investera i denna nya, nästan okända sektor. Framtiden för 3D-strukturer är fortfarande osäker, men man hoppas att den kommer att bli mer och mer inneboende i mentaliteten hos investerare, intresserade av att realisera dessa projekt från grunden.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB