Feng-shui och smart fastighet: nyheterna från Hong Kong

Vi har ofta pratat om hur Zen-filosofin är grundläggande för att kunna leva bättre inom hemmet. Särskilt i en period som den vi upplever är det viktigt att kunna hitta rätt kompromiss mellan innovation och tradition. Tja, det symboliska exemplet som vi vill föra er uppmärksamhet i dag är att en smart minilägenhet byggd i Hong Kong. När du pratar om Asien förväntar vi oss alltid intressanta nyheter.

Objektet i fråga är en liten, mycket liten lägenhet som är huvudpersonen i projektet '' Smart Zendo ''. Syftet är, som förväntat, att kombinera två till synes kontrasterande men kompletterande aspekter: smart logik med komfort kopplad till feng shui-traditionen. Så hur kännetecknas den här lägenheten?

Först och främst bör det noteras att det efter en snabb renoveringsprocess var möjligt att få fyra rum. Ursprungligen var det bara två. Hela strukturen är helt hemautomatisering, så det finns inga klassiska omkopplare men allt hanteras via röststyrning. Det verkar vara ett extremt intelligent projekt ... men var är Zen-komponenten? Först och främst identifieras det i materialvalet. Som känt bygger den ovannämnda filosofin på kontinuumet mellan människan - naturen. En olöslig bindning, som inte ska underskattas och gynnas även i hemmiljön (naturligt artificiell). Dessutom är den primära delen av Zen-filosofin hantering av utrymmen. Enligt konstruktörerna är '' Zen '' ett sinnestillstånd, nödvändigt för att uppnå inre välbefinnande.

För att eliminera alla former av stress och irritabilitet. Det är därför användbart att säkerställa rätt utrymme för enskilda möbler utan att skapa både visuell och fysisk överlappning. Så i denna lägenhet är TV:s shelt integrerad i möbelväggarna, trägolvet påminner om naturen, trots att det är det perfekta gömstället för många men osynliga smarta enheter. Vardagsrumsbordet är stort men samtidigt stängbart inom några centimeter. Allt detta för att möjliggöra den andra grundkaraktären hos Feng Shui: den cykliska förändringen i inredningen.

Tja, med det här projektet försöker vi få människor att förstå hur enkelt det är såväl som viktigt att kunna ändra layouten för den miljö där du bor med några försiktighetsåtgärder. Rätt avstånd upprätthålls mellan de olika inredningarna så att de som kommer att använda den här egenskapen känner sig i fred med sig själva och inte kvävas av närvaron av för många föremål.

Detta projekt kan inte definieras som en verklig nyhet, eftersom traditionen med feng shui i detta land är mycket gammal. Det är emellertid länken till tekniska innovationer som för en gångs skull inte är genomgripande utan inkluderar en kultur som går utöver historikböckerna, men som också realiseras inom ens hemväggar!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB