När ett land är till salu

Fastighetsvärlden upphör aldrig att överraska oss. Det utvecklas enligt mode, behov och hur vi kan se med våra ögon, även under pandemier. För att försöka göra våra avläsningar lättare bestämde vi oss för att ägna våra nyheter idag till en mycket bisarr försäljning. Faktum är att en liten by har säljts i Frankrike. Det verkar absurt, men det är ren verklighet. Men om du är intresserad av att ta reda på mer, läs bara följande. Vi antar att det verkligen inte händer varje dag att se en försäljningsannons för en by.

Men vet, kära läsare, att detta inte är någon by. Föremålet i fråga är en by som går tillbaka till 1500-talet, i Loire, exakt två timmar från Paris. Priset är 845 000 euro. Men låt oss tillsammans se vad denna by består av. Förlängningen är cirka åtta hektar omgiven av skog, underbara sjöar där det också är möjligt att fiska. Ett isolerat område men samtidigt perfekt för dem som älskar att vara i direktkontakt med naturen. Men låt oss gå in i detalj. Hur många byggnader finns det i detta område? Så många som 14, alla perfekt förbundna med lantliga stigar, förenade med vedeldade ugnar, som perfekt framkallar atmosfären från det förflutna. Den enda byggnaden med en respektabel mottagning är den viktigaste. Detta innebär att området lätt kan omvandlas till ett bed and breakfast-system.

Uppenbarligen är detta byggnader som måste återställas helt, eftersom vädret och tidens gång har förändrat byggnaderna avsevärt. Dessutom är det möjligt att notera förekomsten av antika tecken som visar den antika avsedda användningen av vissa strukturer. Dessa inkluderar ett boulangerie och ett brasserie. Vägmärkena har också varit nästan intakta. Och det är just detta som gör denna verklighet så speciell. Och om du tror att en sådan annons misslyckades, har du fel. Det har varit många som har visat intresse för att bli investerare i dessa 14 strukturer. Men fortfarande har ingen blivit ägare. Huvudsakligen på grund av Covid, som inte tillät tidig ingående av de olika avtalen och som inte garanterade många att underteckna dem på grund av omöjligheten att besöka platsen.

I själva verket bör det noteras att, som vi har sagt i tidigare guider, Frankrike har drabbats av en mycket stark motreaktion, både för pandemisituationen och för de många och i vissa fall kontinuerliga terrorattacker, som har skakat både lokalbefolkningen men även andra nationer. Faktum är att många, även om de är fascinerade av de mest orörda franska områdena, var rädda för att fortsätta med ett så viktigt steg, som att investera i tegelmarknaden. Vi vet därför inte när affären kommer att slutföras, och vem som kommer att vara den lyckliga investeraren. Men vi är säkra på att vi ständigt kommer att informera dig om trenderna inom världens fastigheter. Hoppas att den pandemiska nödsituationen bara kan vara ett avlägset minne.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB