Födelse om 12 månader för Europa

Tyvärr talar tidningarna tydligt. Den europeiska situationen men också världssituationen är verkligen kritisk. Covid-19 förvandlar bokstavligen marknaden och ofta, liksom i de drabbade länderna, också ekonomin. Det finns en omvandling av ekonomiska aktiviteter som ofta underlåter att ge plats för skyddet av människors hälsa.

 I allt detta är det dock rätt att förstå vad chanserna för ekonomisk återhämtning är i varje land, och framför allt inom hur mycket återhämtningsresultat som kan uppnås. I synnerhet har fastighetsekonomerna fortfarande en potentiell återhämtningsmarginal, representerad av de kommande 12 månaderna. Därför ett svar på en öppen fråga, som vi hade tagit upp i en av våra tidigare guider. Så hur ska vi lyckas återgå till en stabil situation i Europa?

Låt oss försöka förstå situationen noggrant. 75% av fastighetsföretagare förväntar sig positiva resultat. Hur kommer så mycket optimism i en verklighet som istället kallas en världspandemi? Allt härstammar från ett enkelt frågeformulär som administreras till fastighetsexperter och sektorns ekonomer.

Cirka 90% av de anställda i den europeiska fastighetssektorn arbetar nu genom det smarta arbetsläget. En innovativ formel används för denna nödsituation, som emellertid verkar ha gett en ny horisont i arbetsvillkor. Samma faktum säger att för närvarande har deras index för arbetets konkurrenskraft och stimulans för förbättring ökats och nått en poäng på sju på en skala från 0 till 10.

Trots den obestridda avmattningen som orsakats av Coronavirus och de första dagarna av anpassning till dessa nya arbetssituationer verkar fastighetsmarknaden helt enkelt förändra form.

Vi är säkra - enligt vad som släpptes av ekonomer - eftersom det ännu inte har blivit ett totalt stopp i investeringar eller transaktioner. Att få den europeiska fastighetsmarknaden att förbli öppen och inte i en fas av stagnation.

När det gäller framtida prognoser om utvecklingen på den internationella fastighetsmarknaden var följande de viktade svaren i kraft av en långsiktig ekonomisk-finansiell analys.

- 1% av ekonomerna förklarade sig optimistiska i ett (positivt) resultat på fastighetsmarknaden under de följande 90 dagarna
- Vi hittar samma värde under en tidshorisont på cirka sex månader
- 21% av de intervjuade å andra sidan förklarar sig extremt säkra om vi överväger en tidsperiod som kommer att slutas i slutet av 2020.


Och fastighetsexperter?

För dem en mycket högre andel optimism! Låt oss prata om 38%! Ett betydande värde som är bra för en verklig återhämtning i sektorn.

Även om det inte saknas några bekymmer, är situationen bra. En första global ekonomisk lågkonjunktur kommer att realiseras, som emellertid kommer att leda till en allmän utjämning.
En faktisk förbättring av situationen förväntas därför. Under tiden kommer vi alltid att uppdatera dig på vår portal.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB