Italien och konstruktion: exponentiell tillväxt

Bygg- och fastighetssektorerna är kopplade till en dubbel väv. Du vet det. I vissa fall garanterar förbättringen av den första, betydande möjligheter också för den andra. Det slående exemplet på hur den här unionen ges av den nuvarande situationen i Italien och utsikterna relaterade till den. Vad pratar vi om? För "Vacker halvö" är marknaden tydlig. Investeringar i byggande har vuxit avsevärt och kommer att fortsätta växa 2021. Vi talar om den vinnande tvåårsperioden 20-21, om än med en ganska långsam förbättringsgrad. Men låt oss göra en fullständig nedsänkning på den italienska fastighetsmarknaden för att upptäcka dess potential som har gjort det möjligt för oss att ha en positiv ökning.

Under det första kvartalet förra året genomgick den italienska marknaden en reträtt, med en liten återhämtning under det tredje. Drivsektorn? Bostäderna, som möjliggjorde en ökning av byggandet (vad gäller investeringar). Denna initiala situation vändes helt i början av året med en förnyelse av det italienska byggnads- och bostadsarvet. Det fanns faktiskt många behov relaterade till territoriell ombyggnad, vilket stimulerade båda sektorerna. Procentuellt talar vi om en ökning med 15% mer än under samma period 2019.

Genom att istället fokusera vår uppmärksamhet på utvecklingen av bruttoinvesteringar var den nominella tillväxten inom fastighetssektorn 7%, tack vare också många insatser som främjats av den offentliga sektorn. Lokala offentliga förvaltningar har säkerställt en positiv trend. Redan från de första nio månaderna i fjol har det varit en tendensökning på 5,2% med öppnandet av nya publicerade tävlingsband, riktade just mot stads- och bostadsförnyelse. Allt detta genererade ett positivt flöde av investeringar i sektorn, motsvarande 25% mer än 2019.

Även om vi talar om en expansiv profil, som gör att utsikterna 2020–2021 kan vara mer än positiva, är takten jämfört med 2019 långsammare. Bromsningen, så definierad och verifierad, kommer att påverka alla sektorer inom huvudaktiviteterna relaterade till fastighetssektorn. Men tillväxten kommer ändå att vara varaktig. Som en ytterligare garanti för detta erkänner vi också de offentliga resurserna som gjorts tillgängliga under perioden 2016 till 2019 (de så kallade medlen som avsatts till de olika italienska offentliga förvaltningarna för budgetlagen).

De huvudsakliga frågorna som spills över till fastigheter när det gäller finansiering, och som kommer att garantera en exponentiell tillväxt i sektorn, avser hållbarhet, säkerheten för underhållsinterventioner och ombyggnaden i allmänhet av de äldsta områdena i områden som definitivt är mer lämpade för en efterfrågan mer och mer pressande.

Hur kommer den italienska fastigheten att fortsätta? Kommer trenden att förbli positiv eller kan en vändning förväntas? För att besvara den här frågan inbjuder vi dig helt enkelt att hålla dig uppdaterad på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB