Kinesiska fastigheters återhämtning

Som nu är känt hade Covid-krisen sitt första utbrott i den nu berömda staden Wuhan. Efter att viruset spridit sig över hela världen var det möjligt att analysera hur det i olika länder har orsakat olika effekter i varje ekonomisk sektor. Uppenbarligen inte utesluter den nationella fastighetsmarknaden. Även om kineserna alltid har klassificerat sig som en makt också när det gäller investeringar, verkar det som om de för närvarande representerar ett stort problem för potentiella köpare. Detta är av ett enkelt skäl. Kina höjer sina bostadspriser drastiskt. Idag kommer vi därför att upptäcka hur, från början av 2020, kinesiska fastigheter utvecklas. Särskilt vad gäller den extraordinära ökningen som registrerats.

Låt oss börja med fastighetsinvesteringar. Som rapporterats av en tidigare kolumn nådde de nationella fastighetsinvesteringarna + 4% på årsbasis under de första sju månaderna 2020. På så sätt påskyndade de 2% -tillväxten under första halvåret.

Men det finns en. Återigen analysera situationen sedan slutet av det europeiska och icke-kinesiska nyåret har det skett en avmattning. Respektivt om det jämförs med samma period förra året (juli 2019). Jämförelsen visar en mycket liten prisökning, inte så chockerande, men som får oss att tänka. Om situationen hade varit normal hade det inte funnits någon anledning att skriva dessa linjer. Men med tanke på Covid-nödsituationen förtjänar detta fall vår uppmärksamhet.

Det totala värdet på kinesiska investeringar har ökat vid en tidpunkt då den globala fastighetsmarknaden försvagas. Detta sägs vara den idealiska tiden att investera. Det är det verkligen. Men uppenbarligen inte i Kina längre. I själva verket, om vi analyserar pandemins '' inaurala '' situation, minns vi att priserna på kinesiska fastigheter hade kollapsat. Särskilt runt det område som drabbats av det första utbrottet. Medan investerare hoppades få ytterligare prisfall, ser det ut som att deras önskan inte har gått i uppfyllelse. Förmodligen på grund av behovet av att höja ekonomin har kinesiska fastigheter inte uppmärksammat sekundära strategier. I själva verket steg priserna omedelbart, vilket ledde till en betydande omvälvning av hela fastighetssektorn.

Vad sägs om försäljning? En total nedgång på 5,8% hittades under den senaste perioden. I korthet verkar situationen ganska anomal, eftersom det å ena sidan uppstår behovet av att ett land återuppstår från krisen, men å andra sidan omöjligheten för många att kunna komma åt fastighetsmarknaden på grund av dessa inte så strategiska inträdeshinder. .
Hur kommer situationen att utvecklas? Vi väntar på att lösa detta dilemma, men vi tvivlar inte. I själva verket inbjuder vi dig att fortsätta följa vår portal för att varje dag få all information på den internationella fastighetsmarknaden. Alltid här, alltid med Realigro-teamet!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB