Lider av Chile: de senaste nyheterna

Vi vet väl att hela världen testas. I en värld där behovet av revolution är angeläget kan inte alla nationer uppnå samma resultat. Idag på Realigro vill vi beskriva hur en av de mest drabbade marknaderna rör sig när det gäller fastigheter. Den obestridda stjärnan i denna kolumn är den chilenska nationen.

Med en historia som går tillbaka till pre-colombianska tider, upplever Chile en verkligt dramatisk situation. Som kämpar för att visa tecken på förbättring. Anledningen till att vi bestämde oss för att ta hand om det. Så om du är nyfiken kan vi inviga vår kolumn idag.
Vi antar att historia, även i detta fall, är användbar för oss. Liksom alla länder som har genomgått år och år av diktatur, befinner sig Chile idag i en '' förvirrad '' republik. Med liten förmåga att anpassa sig till tiden. Allt detta strömmar naturligtvis också in på fastighetsmarknaden.

Så låt oss se hur fastigheter rör sig från första kvartalet. Höjdpunkten i Coronavirus-pandemin. Det säger sig självt att situationen förstör hela ekonomin. Genomsnittspriset för de nya lägenheterna i Greater Santiago ökade med endast 0,26% från förra året fram till första kvartalet 2020. Om du anser att under samma period mellan 2018 och 2019 var ökningen istället för 9,98 %, inte förvånande hur dramatiskt är uppenbart.

Utbud och efterfrågan minskar också. Det räcker med att säga att bostäderna till salu inte ökar numeriskt och dessutom har tidsperioden på marknaden nått 140 dagar. Ett skrämmande nummer som förutsätter en fastighetsbubbla vid dörren. Dessutom verkar efterfrågan, som nämnts ovan, förbli statisk. Byråkratin hjälper inte heller. Under de första fyra månaderna 2020 minskade det totala antalet ytor förberedd för byggande av nya byggnader med 47%. Vilket innebär att byggsektorn också är i kris. Avkastningen förblir dock måttlig för hyror, med en månatlig ränta på cirka 390 dollar.

Ärendet rörande försäljningskontrakt är annorlunda, mindre och mindre, med ett minsta tröskelvärde på $ 3000 per kvadratmeter. Sammantaget krympt den chilenska ekonomin med 15% och Chiles centralbank förväntar sig en ännu mer drastisk nedgång. Kort sagt verkar situationen vara verkligt dramatisk. Vi på Realigro kommer att fortsätta med vårt uppdrag. Det är för att kunna sprida så mycket information som möjligt om den internationella fastighetsmarknaden. Varje dag på vår portal hittar du alla nyheter som rör denna kritiska period, som vi hoppas kommer att avslutas så snart som möjligt. I väntan på en rosig avslutning uppmanar vi dig att hålla dig uppdaterad. Alltid här, alltid på Realigro!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB