Undvik utomlands: nya behov

Som vi redan har sagt i tidigare kolumner har Covid förändrat oss alla. Det är inte känt om positivt eller negativt, men ändringen är obestridlig. Det framgick att faktiskt under denna period, särskilt det som avsåg nedstängningen, framkom det största behovet, att behöva fly.

Det spelar ingen roll om flykten är till ett grönt område i samma hus eller till en annan verklighet. Investeringspsykologi bygger nu på en potentiell garanti. Att kunna röra sig fritt från sin vanliga miljö. Av denna anledning är de data som samlats in av de viktigaste nationella och internationella statistiska instituten inte förvånande. Faktum är att en av fyra ägare i Europa vill köpa ett andra hem. En marknad som därför återuppstår till nackdel för alla boendefaciliteter, särskilt i områden med turistinriktning.

Men inte i samma land. Det som är överraskande är faktiskt överdriven extremisering av fenomenet. Många skulle i själva verket välja ett hem utomlands och visa hur önskan att eliminera eventuella nya tvingade stängningar.
Men vad man undrar är vilka är de mest populära destinationerna för européer. För briterna förblir favoritdestinationen Italien. Det mest varierade och rika i historieland har fångat och fångar fortfarande briterna sedan Grand Tour-perioden, men bland de nio bästa länderna, förutom Italien, som är särskilt populärt för södra verkligheter, minns vi Kanada. Nationen, känd för sin lugn och känsla av välkomst, är den perfekta platsen att kunna flytta eller investera igen.

Förenta staterna är placerade på tredje plats, men det är inte känt hur länge denna position i ställningen kan kvarstå. I själva verket har den nuvarande Trump-regeringen inte skapat några tvivel för potentiella investerare, särskilt för asiater, uppenbarligen ovälkomna på amerikansk jord.

Inte mindre viktigt i processen att välja ett andra hem utomlands är det innovativa och unga Australien och det mycket gröna Irland. Om de första nämnda nationerna är länkade till och gynnas av språklig lätthet, kan det inte sägas samma för Spanien. Även om detta land har drabbats hårt av nödsituationen har det inte förlorat sin charm. En poäng för att vi enligt vår mening också skulle placera den högst upp i rankningen, även med tanke på den kulturella stängningen av landet när det gäller knapp språklig flexibilitet.
Låt oss dessutom inte glömma Nya Zeeland utan särskilt den avgörande rollen för Frankrike och Tyskland.

I själva verket har dessa två nationer inte drabbats av den pandemiska slag, när det gäller förändringar i fastighetspriserna. Även om många länder, till exempel Spanien, har valt en politik för devalvering av priser, har samma strategi inte tillämpats i dessa fall. Fastighetspriserna har till och med stigit i vissa områden.
Vi vet inte hur situationen kommer att utvecklas och om den kommer att förbli så. Men fram till dess inbjuder vi dig att följa vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB