Priserna för höga: tyska fastigheter riskerar att bubbla?

Termen "fastighetsbubbla" avser en stillastående situation, så allvarlig, att ingen omedelbar lösning tillåts. Ofta inträffar det när fastighetsmarknaden är mättad eller på efterfrågesidan eller på utbudssidan. I båda fallen är detta ett ofta komplicerat problem att hantera. Trots den europeiska fastighetsmarknaden verkar den nu ha återhämtat sig från krisen, men vi noterar att det inte gäller Tyskland.

Efter tio års boom fortsätter tegelpriserna att växa exponentiellt, så mycket att potentiella köpare är mycket oroliga. Därför kommer bubblan troligen att spräckas redan 2020, och problemet är att denna trend verkar fortsätta utan dröjsmål.
Men sedan när började detta oroande problem?

Som rapporterats av huvudstatistiken var problemet redan tydligt under tredje kvartalet förra året. Den mest märkbara ökningen var den som rapporterades i Hamburg. Och experter förutspår ytterligare ökningar för i år.

Men låt oss se i detalj för att analysera denna situation. Priset på bostadsrätter, på en procentuell nivå, har ökat med 8% och nådde 2 040 euro per kvadratmeter. Och det verkligen oroande är att det är för tredje året i rad som dessa siffror inträffar.
Men det är inte allt. I andra metropoler som Berlin, München, Köln och Frankfurt har tröskeln nått 9%. (Alltid när det gäller bostadsrätter).

Låt oss nu vända oss till hus. Återigen tillkännager prognoserna en snabb ökning med 7%. Den bör därför uppgå till 2 600 euro per kvadratmeter. Och om dessa värden börjar oroa dig, tror att i de viktigaste verkligheterna som nämns ovan kommer priserna att uppgå till 6 000 euro per kvadratmeter. Exakt mer än dubbelt det tyska genomsnittet. Det räcker med att säga att det i de östra federala staterna är möjligt att köpa en fastighet med endast 1 500 euro per kvadratmeter.

Men utöver detta representeras ett annat grundläggande problem av det avgränsade gapet mellan priserna för hyreskontrakten och priserna för köp- och försäljningskontrakten. För hyresavtalet steg priserna 3,6%, alltid med hänsyn till förra året. Trots detta uppmuntrade gynnsamma inteckningar '' brick race ''.

I allmänhet har priset på fastigheter fördubblats från 2008 till 2018. Det enda positiva elementet har representerats av en verklig förnyelse av de mindre bebodda områdena. I själva verket den senare, för att komma in i den tyska fastighetsekonomin. Från 300 000 lägenheter har det gått upp till 75 000 fler enheter. År 2018 bekräftades cirka 700 000 nya projekt som skulle genomföras inom de kommande fem åren.

Så hur kommer den tyska fastighetsmarknaden att utvecklas? Kommer bostadsbubblan att brista? Det verkar som om kollapsen dock är nära. Men detta betyder inte att det inte kan finnas några alternativa lösningar för att blidka denna plötsliga ökning.

För mer nyheter om fastighetsmarknaden, håll dig uppdaterad på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB