Fastigheter och val: en konstig länk

Ett av de mest populära ämnena under den senaste perioden är det som berör det berömda valet till USA: s president. Nej, du har inte fel portal, det är alltid vi på Realigro som pratar med dig. Idag bestämde vi oss för att låta dig upptäcka en riktigt intressant nyfikenhet. Den som hänför sig till den konstiga länken mellan USA: s presidentval med fastigheter. Du är nyfiken, eller hur? Var säker, för du kommer snart att veta mer.
Uppgifterna är tydliga: valet påverkar potentiella fastighetsköpare. Men hur?

Vi antar att 16% av amerikanerna har förklarat att de också är villiga att lämna sitt land om den privilegierade kandidaten inte visar sig vara vinnaren av valet. I detalj är det möjligt att identifiera tre olika makrokategorier. Den första bestod av dem som utan tvekan skulle lämna landet, den andra representerades av dem som skulle överväga denna möjlighet; den tredje, som kännetecknas av dem som garanteras dra nytta av tvivel. Vilket innebär att kartläggningen av den amerikanska bostadsmarknaden också är på väg att förändras. Men var kommer allt detta ifrån? Enligt psykologer handlar det inte bara om politiskt missnöje. Det ligger mycket mer bakom detta extrema beslut. I själva verket kommer en av de två kandidaternas seger att representera en helt distinkt dynamik när det gäller ekonomiska och juridiska hinder, begränsad till fastighetsaspekten. Dessutom är ökningen i klyftan för dem som skulle vara villiga att lämna landet i denna situation ett tydligt tecken på en nation som har blivit alltmer splittrad på politisk men också social nivå.

Men det finns ett element som förenar de två fraktionerna. Det finns faktiskt en procentsats som placerar möjligheten att köpa en ny fastighet i högsta domstolens händer. Detta beror på att detta organ representerar emblemet för rättigheter och skydd när det gäller hälso- och sjukvård, vilket leder potentiella investerare i den amerikanska tegelstenen till en osäkerhetsmarginal. Det är därför inte möjligt att uppskatta hur många människor och tillhörighet till vilken amerikansk stat som är villiga att flytta. Enkelt uttryckt kan flöden inte förutses i termer av genererande områden och inkommande områden.

Den enda säkerheten ges av denna konstiga länk som verkar ha upprättats mellan ett politiskt beslut, som syftar till att välja den viktigaste mannen i alla stater, och ett bostadsbeslut. Med andra ord skulle amerikanerna vara intresserade av att flytta om den nya presidenten inte är i linje med deras värderingar. Men det finns mer. Det skulle vara fel att tillskriva detta resonemang enbart och uteslutande till enskilda medborgare. Kontorsmarknaden håller också på att förändras. Med tanke på att samma attityd visades av stora företagsgrupper.
Kort sagt verkar det som att Amerikas mest efterlängtade händelse är att destabilisera medborgarna på olika sätt. Men vill du veta mer? Om svaret är ja, fortsätt att följa vår kolumn. Varje dag intressanta artiklar om fastighetsmarknaden och om hur händelser som dessa radikalt kan förändra fastigheter, både lokala och internationella!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB