Priserna på berg-och dalbana: världssituationen

Som ni vet handlar våra senaste uppdateringar främst om hur den internationella fastighetsmarknaden försvarar sig mot Covid-nödsituationen. Idag har vi på Realigro beslutat att informera dig om den plötsliga prisförändringen som påverkar de flesta större städer. Så här är en kort men intressant analys om ovan nämnda ämne. Så om du är redo och vill veta mer kan vi inviga vår miniguide!
Vi antar att nyheterna är de bästa. Faktum är att det globala prisindexet har sjunkit oroande, särskilt de senaste månaderna. Konsekvenserna av detta har varit den årliga tillväxttakten för fastighetssektorn, som har nått 3%. Det lägsta någonsin registrerat i historien. Det är naturligtvis inte förvånande att portföljen som ägnas åt fastighetsinvesteringar för närvarande är tom. Tecknen på en försvagad prestation beror på den allmänna osäkerheten som orsakade instabiliteten orsakad av Covid-nödsituationen. I synnerhet har andelen i förhållande till antalet städer som är inblandade i detta tragiska prisfall fallit. Det har gått från 15% av storstäderna till 50%. Ett stort gap som verkar ha förlamat alla potentiella kunder bokstavligen. Lyxsektorn är också oroande. Till skillnad från vad som registrerades i början av pandemin (vi pratar om perioden mars till maj 2020) hotas lyxsegmentet nu också av yttre kritik. Vad betyder det här?

Det finns i princip två faktorer. Den första är en skrämmande devalvering eller en alltför hög ökning av priserna på referensfastigheter. Diametralt motsatta val men med samma mål. Det är för att höja marknaden. Det andra, rädslan för att inte kunna göra en säker investering på grund av de primära kostnaderna som, även för en extremt välmående person, kan öka under en period av total stängning. Genom att i detalj analysera rankningen av de mest drabbade städerna i världen kan vi först identifiera de turkiska verkligheterna, kännetecknade av ett mycket begränsat erbjudande och försvagningen av den turkiska lira.

Till detta läggs den plötsliga befolkningsökningen i detta land, vilket har genererat desorientering och social, ekonomisk och miljömässig obalans. Efter detta uppstår europeiska städer, bland vilka Luxemburg sticker ut positivt. Det är det enda landet som har sett en ökning med 14%. Svenska städer, däremot, som är kända för att inte ha lidit någon formell blockad, kännetecknas av en tillväxt, om än liten, i priser och inkomster. Var det ett vinnande drag att inte tillämpa några blockeringar? Enligt de insamlade uppgifterna, förmodligen ja. Kort sagt, i allmänhet är den kritiska situationen den röda tråden som förenar varje nation. Oavsett regeringens politik och begränsningar mer eller mindre incitament att hantera den globala nödsituationen. Vad som kommer att hända de närmaste månaderna är fortfarande ett dilemma. Som alltid kommer vi på Realigro att hålla dig uppdaterad om de eventuella återverkningarna på fastighetsmarknaden!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB