Macau-marknaden: kollapsen

Som vi väl vet har situationen som förstör de olika nationerna både psykologiskt och ekonomiskt inte lika. Det är faktiskt inte möjligt att säga att ett land påverkas mer eller mindre av ett annat. Kritiken räknas på antalet dödsfall, infektioner och nu utmattad sjukvårdspersonal. Fastighetssektorn påverkas naturligtvis också starkt av denna kris. Och ett av områdena som lider starkt av denna absurde historiska fas är Macau.
För att fullt ut förstå storleken på kickbacken omedelbart kommer vi att försöka genomföra en detaljerad analys: före och efter Covid-19.

Vi antar att Macau fastighetsmarknad var i svårigheter jämfört med det nationella genomsnittet, redan före Coronavirus.
För att bekräfta detta analyserade vi situationen 2019. Under denna period hade det genomsnittliga transaktionspriset (för bostäder) fallit med 3%, i skarp kontrast till ökningen från föregående år (+ 5%). Men vad hände innan denna kollaps?

Fastighetsmarknaden i Macao stöds emellertid av många ingripanden, även av infrastrukturell karaktär, som garanterade en ökning av värdet på samma strukturer (bostäder och icke-bostäder) som finns i territoriet.
Dessa inkluderar:
- byggandet av Gongbei-tunneln, den enda länken mellan Zhuhai och Hong Kong-Zhuhai-Macau-bron
- Shenzhen-Zhongshan-tunneln, vilket kommer att minska den genomsnittliga restiden mellan Shenzhen och Zhongshan från två timmar till mindre än 30 minuter.
- Guangdong-Hong Kong-Macau Bay Area-projektet för att öka anslutningen, handeln och investeringarna mellan de tre regionerna.

Viktiga investeringar, som dock inte verkar räcka för att återuppliva Macao-marknaden.

Från och med januari 2020 har Macau fastighetsmarknad försvagats avsevärt.
Motivationen måste eftersträvas i känslan av osäkerhet hos investerare och särskilt utvecklarna. I själva verket förbehåller de sig rätten att agera för att undvika ytterligare skador av ekonomisk karaktär. Det finns också politisk spänning. Klimatet mellan USA och Kina är inte bland de mest avslappnade. Och med epidemin på gång verkar allt mindre än förbättras.

Efterfrågan minskar. Men låt oss se i detalj hur fastighetstransaktioner i Macau uppför sig. Siffrorna talar tydligt. Trots att det inte finns uppgifter om avkastningen för hyresavtal, för bostadsförsäljningssektorn, talas det om 23% mindre volymer. Dessutom sjönk värdet på själva transaktionerna till 26%. En verklig devalvering, som verkar oroa sig för hela Macau fastighetsmarknad.

Slutligen, låt oss inte glömma att Macaus ekonomi lider exakt inom drivsektorerna: turism och spel. Faktum är att i februari införde regeringen en låsning på alla kasinon i området, vilket ledde till en förlust på över 900 miljoner dollar.

Vad kan vi säga, hoppas vi att situationen kommer att återhämta sig, och att detta underbara område kommer att återgå till sin tidigare glans!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB