Rymd bubbla för Kina?

Kina var det första som drabbades av Covid-19-krisen. Men också det snabbaste att återhämta sig. Därför har tegelsten, direkt efter det kinesiska lockdown, blivit en riktig tillflyktsort för kinesiska investerare. Detta fenomen är dock inte utan problem och risker. Först och främst kommer vi ihåg närvaron av inteckningar som på sikt kan leda till skuld. Till den punkt att utlösa en fastighetsbubbla. Innan vi gick så långt beslutade vi på Realigro att analysera situationen i detalj.

Först, för att faktiskt förstå vilka dimensioner av detta fenomen, rapporterar vi följande data. På grundval av statistiska uppgifter kom det fram att redan i mars, på mindre än åtta minuter, såldes 288 lägenheter online. Allt utan att köpare kan se strukturen live. En verkligt stark inverkan, om man anser att köpet av en fastighet inte bara bör vara väl genomtänkt, utan en investering av stor betydelse. Både ekonomiska men också sociala.

Om den här situationen har avslöjat sig i full lockdown, kommer du säkert att vara nyfiken på vad nyheterna har varit om trenderna i juni. Förra månaden köpte 9 000 personer ett hus på en dag. Allt detta genom att sätta in ett förskott på cirka $ 142 000 (vardera). En riktig post, som gör att vi med extrem matematisk säkerhet kan förklara att den aktuella månaden har utmärkt sig i Kinas historia; just för antalet tecknade försäljningskontrakt. Vill du veta hur mycket som har investerats i helheten? Den överdrivna siffran är 1,4 biljoner dollar! En situation som vädjar bra? Tja, inte alla tycker det! Om lockdown nu verkar vara ett avlägset minne, måste du fortfarande ta itu med verkligheten. Och de faktorer som lämnar experterna förvirrade är två. Den första ges av ökningen i skuld. Den andra, ökningen i respektive värde på egenskaperna. Och om matematik inte är en åsikt betyder det att paradoxalt nog kommer de som bestämmer sig nu att köpa en fastighet automatiskt få större skuld. Och det är inte allt.

På lång sikt kommer en liknande situation att leda till ett ännu tyngre resultat för världens fastighetsmarknad. Den så kallade medelklassen av investerare kommer att försvinna. För många kommer det inte längre att finnas möjlighet att köpa ett hus eftersom möjligheterna kommer att reduceras och endast begränsas till en liten cirkel.
Om vi tittar på siffrorna verkar dessutom bubblorisken inte vara så grundlös. Vi talar om en skuldsättningsnivå i Kina som motsvarar 60% jämfört med den nationella BNP.
Hur situationen kommer att utvecklas berättar bara för oss. Men fram till dess, som alltid, inbjuder vi dig att hålla dig uppdaterad på vår officiella blogg!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB