Londonflykt: det här är vad som händer

Du vet, London har aldrig varit billigt. Men vi trodde aldrig att vi var tvungna att prata om en riktig utvandring som denna stad upplever. Effekterna av pandemisituationen var viktiga. Och även nu när det verkar se lite ljus mitt i detta kaos har situationen inte förändrats. Uppgifterna talar för sig själva: de flesta medborgare vill lämna sina hem, leta efter mycket billigare boende. Kanske ännu större. Det räcker att säga att enligt statistiska undersökningar har 13% av smarta arbetare redan beslutat att flytta till perifera områden.

Detta beror på att de flesta företag vill ha denna typ av alternativ företagslayout på distans för att spara fasta kostnader. Men det kritiska elementet är inte bara för dem som tvingas lämna. Betalningskollapsen är också den som rapporterats av hyresfastighetsägarna, som i sin tur såg räntekurvan sjunka. Med andra ord försvinner rumskamraterna i vackra London och flockar till de bekvämare grannområdena. Man bör också komma ihåg att när vi pratar om en stor metropol som London, måste den delas in i makroområden. Sydöstra London upplever till exempel återigen en mycket allvarlig andra våg från Covid-19, varför, trots att de första vaccinationerna redan har ägt rum, har nya begränsningar tillämpats och tillkännagivits. Men inte bara. I en stad där rumsdelning är mest populär har nästan hälften av hyresgästerna beslutat att lämna Londons huvudstad för alltid. Anledningarna är i huvudsak två: den första, de överdrivna levnadskostnaderna, den andra, blockeringen av undervisningsaktiviteter i närvaro och därför behovet av att inte stanna kvar på plats för att följa lektionerna.
En annan kategori som beaktas är utländska arbetare som nyligen hade tagit det steget för att bli fullvärdiga medborgare i London. Tja, många av dessa, utan att kunna hitta varaktig anställning, tvingades överge sin dröm om omfördelning utomlands. Siffrorna?

Cirka 49% av utlänningarna anlände nyligen till detta land var tvungna att ändra riktning. Dessutom på grund av dessa omständigheter förlorar London sin charm även för de rikaste. Just för att det är mindre populärt än för några år sedan. En ny höjning av hyrorna ska därför uteslutas. Det finns två hypoteser. Den första är den som rör en snabb och omedelbar sänkning av priserna. Det andra, återkallandet av många annonser från de olika portalerna för att undvika en devalvering av själva fastigheten. En total förändring i London och den brittiska ekonomin antas därför också på grund av Brexit-effekten. Men kommer dessa förändringar att räcka för att återfå berömmelsen från det förflutna? För att ta reda på det, håll dig uppdaterad dagligen på vår portal. Många nyheter om fastighetsvärlden varje dag, även under denna period av stark pandemikris. Du hittar oss alltid här, alltid med Realigro!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB