Egypten i svårigheter: så ser tegelstenen ut

Alltid ett populärt resmål för unga äventyrare, älskare av historia och det exotiska, Egypten har drabbats av ett bakslag. Av samma anledning som har blockerat hela världen: pandemin. Vi kommer inte att gå in på detaljer begränsade till hälsokrisen, eftersom detta inte är vårt område. Men vi kommer att analysera i detalj vad som är den nuvarande situationen när det gäller egyptiska fastigheter. Fastighetsmarknaden som till skillnad från många andra länder har beslutat att agera självständigt. Och vi på Realigro kunde inte låta denna nya nyhet komma undan oss. Så vi bestämde oss för att dela det med dig! Så om du är redo kan vi komma igång!
Vi utgår från antagandet att hälsokrisen i Egypten bara är ett av många problem som drabbar landet. Detta är ett land så underbart som det fruktas, särskilt av potentiella investerare, på grund av oron på grund av olika terroristattacker. Det är därför inte förvånande hur minskningen av intresset för detta land från köparnas sida har varit betydande.

Redan förra året, under samma period, fanns det 17% färre hyres- och / eller fastighetskontrakt. Men till skillnad från många andra verkligheter, som för att övervinna krisen har beslutat att sänka sina priser, har Egypten följt en helt oberoende linje. För att motverka pandemiproblemet med starka återverkningar i det ekonomiska systemet har Egypten väl tänkt på att höja fastighetspriserna avsevärt.

Vi talar om en + 35% som redan sett i mars, pandemins höjdpunkt. Man bör också komma ihåg att för närvarande begränsningar av fastigheter har avskaffats och trots allt är priserna fortfarande höga. I ett försök att återuppliva både turismen och den egyptiska ekonomin har president Abdel Fattah el-Sisi tagit bort ytterligare begränsningar som de som gäller restriktioner för utländskt ägande i Egypten. Dessutom har samma regering, som är en del av egyptisk fastighet som den största markägaren i landet, antagit offentlig-privata partnerskapsstrategier. Varför då denna fientlighet mot att sänka priserna under en kritisk period som den som varje nation i världen upplever? För att svara på den här frågan måste vi ta ett steg tillbaka.

Enligt experter har den egyptiska ekonomin upplevt exponentiell tillväxt de senaste åren. Om vi analyserar historiken om de fyra åren före 2020 kommer vi att se + 6%. Allt tack vare regeringens olika reformer för att uppmuntra ekonomisk återhämtning. Så frågan uppstår spontant. Kan detta vara den vinnande strategin för att undvika en verklig kris, eller var Egypten bara tur och snart kommer det att kollapsa hela fastighetsstrukturen? För att ta reda på mer om detta och många andra ämnen, inbjuder vi dig att hålla koll på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB