Kina efter Coronavirus: återhämtning av fastigheter

Enligt rapporter från de viktigaste nationella medierna verkar det nu som om Kina helt har övervunnit Coronavirus-krisen. Som alltid representerar fastighetssektorn en tydlig representation av landets välbefinnande. Och aldrig som den här gången kunde denna mening inte ha varit mer lämplig. Idag har vi faktiskt beslutat att ge dig den viktigaste dynamiken för den kinesiska fastigheten, efter krisen från Coronavirus. Så låt oss försöka förstå dem noggrant.

Siffrorna för försäljning av hus registrerade i Kina under de senaste veckorna är tydliga! En verklig återhämtning efter kollapsen, vilket vädjar bra. Försäljningen hade faktiskt under denna allvarliga nödsituation minskat med 99,7%. Detta är siffrorna för perioden från den första dagen då pandemistaten i Kina förklarades, till den sista dagen då slutet på denna sorgliga sida i historien förklarades.

Ett annat element som får oss att förstå hur nära fastigheter är kopplade till den återstående ekonomiska dynamiken i ett givet land är följande. Öppningen av kommersiell verksamhet, som invigdes efter en lång period av extrema restriktioner, har automatiskt ökat fastighetsförsäljningen.

När man tittar på de trettio kinesiska marknaderna är det möjligt att märka hur redan under de första veckorna av mars fastighetsaffärer (köp- och försäljningskontrakt) ökade med nästan nio procentenheter jämfört med föregående månad.

Även om situationen fortfarande är positiv måste den jämföras med resten av konkurrerande marknader. I allmänhet verkar det som väntar på de olika länderna när det gäller fastigheter inte ge något hopp. Ekonomerna i sektorn förutspår en stark ryck. En verklig förändring av svårhanterade marknadsbalanser.

Det återstår därför att se om den kinesiska situationen ska betraktas som helt positiv eller endast delvis. Är denna återhämtning bara ett resultat av en kort återfödelse efter en djup kris, eller är den faktiskt värd att nämna i jämförelse med andra stater?

Faktum är att de andra marknaderna har sett prisfallet, på samma sätt som de kinesiska. Men problemet för europeiska fastigheter ges av avsaknaden av verkligt intresse från investerare att närma sig fastighetsmarknaden. Diametralt motsatt situation därför med avseende på den asiatiska. Det europeiska problemet, och därför den kinesiska styrkan, är inte så mycket frånvaron av goda investeringsmöjligheter. Tvärtom, problemet ligger precis i köparens psykologi. I Europa såväl som i Amerika, där nödsituationen fortfarande är initial, verkar det inte vara nödvändigt att investera i fastighetsmarknaden.

I en nation, där önskan att återhämta sig en period med kritisk dödläge verkar vanligt, är det emellertid uppenbart att notera en avgjort mer proaktiv inställning.


Hur kommer situationen att utvecklas? Enligt de viktigaste statistiska undersökningarna verkar den kinesiska återhämtningen ha en nedförsbacke framåt!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB