Flytande byar: de holländska nyheterna

Har du någonsin trott att du kunde bo i en riktig flytande by? Vet väl att om det här är din dröm, finns det en stad som ger dig alla uppgifter för att få det att hända! Det aktuella projektet syftar till att skapa det mest miljövänliga flytande distriktet i hela Europa. Låt oss säga att under en period som den vi upplever förtjänar goda nyheter som denna vår uppmärksamhet. Så om du är redo, låt oss utforska det här ämnet tillsammans! Låt oss dyka in och hålla oss flytande i det flytande distriktet!
Låt oss börja med att definiera referensområdet. Platsen där byn kommer att skapas är staden Amsterdam! För dem som har turen att kunna bo där eller besöka det, de vet vad vi pratar om. Amsterdam är utan tvekan en unik verklighet i sitt slag.

Extrem men med måtta, innovativ och full av konst. Inte överraskande har ett liknande initiativ antagits av denna metropol. För första gången kan vi prata om ett projekt i linje med ett av de typiska elementen i smarta städer som ofta inte beaktas. Det för smarta människor. Denna term avser medborgare som får utbildning i teknik.

Och framför allt deltar de aktivt i stadens innovationsprocesser. Den urbana prototypen föddes just ur synergin mellan skaparna och medborgarnas behov. Redan 26 av de 45 hus som ingår i projektet har invigts och haft stor framgång. Men var är det innovativa elementet? Först och främst identifierar vi möjligheten för den enskilda användaren att anpassa sin husbåt tack vare en riktig modellkatalog. Det andra är att göra varje hem självförsörjande och kunna sälja den överskott som genereras eller byta ut det mot ytterligare tjänster.

Kort sagt, en helt holländsk modell av miljövänliga hem som kan bli vademecum för en renare, mer teknologisk och medborgarvänlig värld. Men det är verkligen inte första gången för Holland att möta utmaningarna med fastigheter. En modell liknande den som föreslogs utvecklades av samma studie 2011. Detta visar en stark kulturell benägenhet för ekologisk förnyelse. Den perfekta balansen, därför, mellan teknik och skydd av den omgivande miljön. En svår kombination att uppnå.

Men utan tvekan en vinnare. Det är faktiskt avantgarde som Amsterdam men framför allt för de platser som hanterar invasiv och genomgripande förorening. I en kritisk period som den vi upplever uppstår återigen behovet av att skydda miljön men också att involvera individer i alla processer för skapande och design av framtidens städer. I hopp om att Amsterdam inte förblir ett isolerat fall, inbjuder vi dig att följa vår portal varje dag. Du kommer alltid att hitta massor av nyheter som denna om aktuella fastighetstrender. Men också hur denna sektor utvecklas på grund av den nödsituation som, tyvärr, sätter oss på prov. Så, är du redo att flyta i havet av nyheter som undertecknats av Realigro?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB