Ett allt dyrare Schweiz

Schweiz har alltid invigts som ett neutralt men också mycket dyrt land. Låt oss säga för några, med tanke på de faktiskt höga levnadskostnaderna, men väl kalibrerade på grundval av de utmärkta tjänster som erbjuds. Men i en situation med allmänt kaos verkar Schweiz vara mer än stabilt. Så mycket att det i stället för att sänka priserna på deras fastigheter ökar dem. Vi har redan sett hur det fanns betydande problem under 2020 när det gäller de olika ekonomins förmåga att förbli aktiva och framför allt flytande på marknaden. Det verkar som om Schweiz inte har haft några av dessa problem. Det är därför vi på Realigro har beslutat att analysera den situation som kännetecknar denna verklighet. Så om du är redo kan vi komma igång!

Enligt statistik är Schweiz ett av de länder som har upplevt den högsta tillväxten när det gäller fastighetsmarknadspriser. En ökning med 60% jämfört med 2019. En ökning som verkar vilja fortsätta de närmaste månaderna. Även om den tvåsiffriga ökningen främst gäller 76 städer. Vilket betyder bara 4% av totalen. Men det är inte allt. Även om denna andel verkar så liten, bör det noteras det verkliga språnget som registrerats i landets huvudcentra.

Som Genève, Zürich, Basel, Lausanne och Zug. Det är därför inte förvånande hur ökningen registrerades i de mest exklusiva grundläggande verkligheterna, till skillnad från landets centrala område, som är billigare. Låt oss se priserna i detalj. Enligt rapporter från International Bank är genomsnittspriset 15 000 franc. Men första platsen gick till Gstaad, en bråkdel av kommunen Saanen, med sina 19 800 franc. När det gäller typen av bostad ökar intresset för typiskt bergshus.

Vilket därför väcker fullständigt den schweiziska traditionen. I det här fallet stod Laax / Films-området, Zermatt och Verbier, Engelberg och Andermatt ut. Det enda oväntade undantaget var det som rör Ticino-området som istället registrerade en kollaps i priserna. Återigen som rapporterats av samma rapport. I allmänhet förblir Schweiz, oavsett dynamiken i samband med höjning eller sänkning av priser, ett mycket populärt resmål för många som vill flytta. Trots detta innebär priserna i förhållande till levnadskostnaderna ett slags naturligt hinder för dem som inte har tillräckliga ekonomiska resurser för att ha råd med en mer än bekväm livsstil. Det är inte känt om situationen med det nya året kommer att förbättras eller förvärras för potentiella investerare. Mycket kommer också att bero på hälsotillståndet och på hur Schweiz försöker hantera det.

Vi minns faktiskt att Schweiz trots att vara ett extremt rikt land ändå har sett kollaps av sjukhusstrukturer. På grund av brist på sängar på grund av Covid-19-pandemin, men om du vill veta mer rekommenderar vi att du följer vår portal. Varje dag hittar du de senaste nyheterna om internationella fastigheter!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB