Sociala bostäder för ockuperade hus: Madrids nyhet

En av de realiteter som drabbats mest av Covid-nödsituationen, Madrid, lyckas utmärka sig igen. För att hantera problemen i samband med denna globala kris har den implementerat ännu en strategisk plan. Alltid i samband med en fastighet som är på väg mot en inte obetydlig metamorfos. Både på lagstiftningsnivå och på ekonomisk-social nivå. Så låt oss se hur denna nya bestämmelse är strukturerad och varför den anses vara en av de mest framgångsrika insatserna de senaste månaderna.
Låt oss börja!

Låt oss börja omedelbart med definitionen av mottagarna av detta regelverk. Fenomenet '' ockuperat '' hus har blivit särskilt utbrett de senaste åren i hela Europa. Huset är föremål för denna reform har som en förutsättning, med angivande av referensdokument, som för att vara `` ockuperat av främlingar och på ett otillåtet sätt, ett faktum som måste bevisas genom att lämna in motsvarande klagomål eller klagomål och den icke-bidrag passagerare av en titel som motiverar besittningssituationen ".

Ett fenomen som ursprungligen var ovanligt men som tyvärr nu ingår i den vanliga dynamiken kopplad till spansk fastighet. Anledning varför den autonoma regionen Madrid har beslutat att ändra dekret 52 från 2016 som reglerar processen och kraven för att kunna tilldela ett rådhus. Hur? Inklusive kategorierna av stödmottagare, förutom de som befinner sig i ekonomiska svårigheter, ockuperade de som har sitt eget hem olagligt.

Uppenbarligen är detta en tillfällig bostadssituation som kommer att upphöra att gälla när de direkt berörda kommer att kunna återfå sitt hem genom lagliga ingripanden och relaterade tidslinjer. En reform som godkänts av regeringsflertalet och som verkar börja bära frukt. Det fanns många sökande, så att de beslutade att uppmuntra detta initiativ med '' konkret '' hjälp från polisen. Vem kommer att försöka lösa enskilda ärenden för att ytterligare påskynda de olika processerna.

En hjälp till byråkratin av stor betydelse. Men också för ett samhälle som nu är trött och desorienterat på grund av hälsoproblem. Vi minns faktiskt som förväntat i början av denna artikel. Spanien och i synnerhet Madrid-regionen har tyvärr registrerat tragiska siffror när det gäller infekterade människor och dödsfall från Covid-19.

Detta har också genererat den faktiska kollapsen för hela hälso- och sjukvårdssystemet, vilket leder till att samma system inte accepterar patienter och kritiska frågor som inte är relaterade till ovannämnda nödsituation. Av denna anledning är det verkligen värt att nämna nyheterna om betydande stöd till befolkningen som också har sett att de ockuperar sitt eget hem under denna omständighet.

Vi hoppas att detta kommer att bli en av de otaliga nyheter som kommer att kröna de kommande månaderna av internationell fastighet. För att ta reda på mer om ämnet men också för att få daglig information om andra områden relaterade till fastighetsmarknaden ... måste du bara stanna hos oss. Varje dag kommer Realigro att vara din officiella blogg så att du inte missar en enda nyhet från tegelvärlden! Håll koll, stanna Realigro!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB