Skola byggd på 13 månader: kinesisk hastighet

Kina är redan känt för att vara en av de nationer som har stora tekniska framsteg. Det är inte förvånande att återhämtningen har varit exceptionell under det senaste året, även efter att ha varit pandemins nödsituation. När det gäller nya byggnader men också av tekniska introduktioner som har möjliggjort återgång till normalitet. Som vi har sett i andra spalter skrivna av oss, är det för prefabricerade byggnader inte längre ett sätt, utan en riktig sed. Faktum är att det finns många verkligheter, både bostäder men också på kontorsmarknaden, som övergår till prefabricerade modulbyggnader. Idag kommer vår spalt att fokusera särskilt på en byggnad byggd i metropolen Shenzhen, färdigställd på bara 13 månader. Är du nyfiken på att veta mer? Så om du är redo kan vi komma igång!

Vi antar att byggnaden i fråga är ett skolcenter. Anledning för vilken det är nödvändigt att vissa projektparametrar respekteras vid projektets uppfattning och i konstruktionen av samma. Utformningen av denna skola är verkligen imponerande, ett tecken på hur konstruktionens hastighet inte minst har påverkat den slutliga estetiken. Faktum är att arkitekterna inte bara försökte maximera potentialen i prefabricerad arkitektur, utan också att skapa ett centrum som kan ha stor social inverkan.

I själva verket är skolan multifunktionell, liksom att vara ett snabbt svar på den starka demografiska expansionen i Pingshan -distriktet. Många studenter kunde inte enkelt placeras i något obligatoriskt utbildningsprogram på grund av frånvaron av offentliga ämbeten. Tack vare denna studie var det därför möjligt på ett mycket litet område att i verkligt överraskande tider bygga en struktur som kunde eliminera det starka underskottet i offentliga tjänster.

Färgerna som kännetecknar byggnaden är verkligen speciella. Förutom att ha en ljus fasad dyker det upp blå och gula toner här och där. Men det är inte allt! Även när den här skolan utformades var det särskild uppmärksamhet på smarta ekodesignlösningar för att uppnå önskat resultat med mindre påverkan. Användningen av prefabricerade element har lett till en drastisk minskning av byggavfall på plats. Transportkostnaderna hölls också till ett minimum och hela teamet kunde arbeta i en lokal fabrik.
Vi kan därför definiera hela strukturen som ett symbol för ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Arkitektstudion som skapade detta suggestiva projekt vill dock inte stanna här. Faktum är att nya projekt har skapats på papper som kan fortsätta att representera en ny trend. Det som rör minskningen av miljöpåverkan som är starkt kopplat till projekt av social karaktär.

Om du gillade denna nyhet och du är nyfiken på att veta mer om detta och många andra ämnen, måste du bara öppna vår portal varje dag. Faktum är att du hittar massor av nyheter om detta och många andra sektorer som dras runt i fastighetsvärlden!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB