Läskiga skidorter: de dyraste i världen

Det finns många som älskar bergen, det finns de som har turen att bo där och de som vill flytta året runt. Som beskrivits i de tidigare guiderna förändras fastighetsmarknaden ständigt. Särskilt i en period som denna, där osäkerheten råder högst. Det finns de som säger att det är värt att köpa en fastighet nu. Och det finns de som tror att det är klokare att vänta. Kontrasterande åsikter, som bara kan tystas med ett element: de matematiska uppgifterna. För alla som vill titta på fastigheter eller som alltid har drömt om att flytta till bergen, kommer den här kolumnen att vara väldigt användbar. Vi berättar vad som är de högsta priserna på de mest kända skidorterna. Så, utan att gå vilse i småprat, låt oss göra en fördjupad analys tillsammans!

Innan vi åker måste vi göra en förutsättning. De platser vi ska beskriva är de mest lyxiga. Därför är dagens ledande segment det lyxiga. Vilket innebär att vi redan talar om höga siffror. Men låt oss försöka göra en ranking.
Bland de platser där att köpa en fastighet i bergen innebär att ta ett mycket viktigt steg, skiljer sig St. Moritz ut i Schweiz. På den här platsen har en stuga nått 47 miljoner euro. Inte mindre viktigt är den mängd som krävs i Österrike för att flytta med stil och utan att ge upp någon komfort. Det är 30 miljoner euro för en fastighet i Kitzbühel. Den billigaste lösningen? Alltid schweiziska Zermatt med '' bara '' 20 miljoner euro. Och om du tror att rankningen kan ta slut här, mellan Schweiz och Österrike, ja, har du fel. Vi har beslutat att utöka vår adressbok, inklusive platser utanför Europa.

På den internationella scenen dominerar Aspen i USA. Kanske en av de mest kända skidorterna, som St. Moritz! Med 22 miljoner är det fortfarande billigare än sin europeiska följeslagare, men det är inte för alla budgetar!
Ännu viktigare, men bara när det gäller pris och inte berömmelse, Vail, Colorado. Staden når 26 900 euro per kvadratmeter. Orimliga siffror, men som får oss att förstå hur lyxsegmentet fortfarande är mycket selektivt och oåtkomligt för en stor del av befolkningen. Kanada kunde inte misslyckas med att ha en viktig del i denna ranking. Med sina 12.400 miljoner leder det Whistler Blackcomb att dyka upp i panorama av internationell lyxsten.

Konstigt men sant, italienarna Cortina och Courmayeur ligger i den billigaste delen av vår ranking. Respektivt 16 tusen och 12 tusen euro. Priserna verkar sammantaget ha sjunkit något jämfört med tidigare år. Visst tack vare den pandemiska nödsituationen, som också i många fall har blockerat skidsäsongen. I hopp om att allt kan återgå till fullständig normalitet, inbjuder vi dig att informera dig själv varje dag på den internationella fastighetsmarknaden. Som? Helt enkelt genom att läsa våra miniguider och kolumner som du hittar på våra portaler. Och du, vill du flytta dig i bergen för att kunna åka nära hemmet, eller föredrar du de varmare områdena?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB