Saltiest bostad: Manila på toppen

Den pandemiperiod som vi upplever har genererat djupgående förändringar när det gäller fastigheter. Vi har redan sett hur det i många länder har skett en svängning i priserna. I vissa fall var det nödvändigt att höja dem, i andra att minska dem. In extremis var det obligatoriskt att eliminera meddelandena på marknaden för att undvika alltför stora devalveringar. På grundval av denna något förvirrande situation uppstod vissa verkligheter, värda att nämnas.

I dagens kolumn kommer vi att försöka analysera vilka städer som har sticker ut för den betydande höjningen av fastighetspriserna. En snabb, enkel och intuitiv läsning. Nödvändigt för dem som vill närma sig den internationella fastighetsmarknaden. Så kära läsare, om du är redo kan vi inviga vår kolumn idag! Låt oss börja!
Det är nödvändigt att utgå från ett antagande. Även om vi i vår introduktion uppgav att det har genomförts olika ekonomiska manövrer för att höja fastigheter från krisen, föredrog man i de flesta fall att höja priserna snarare än att sänka dem.

Man talar om en tillväxttakt som varierar mellan 4 och 5% per år. Så faktum är följande: Covid har visat hur motståndskraftiga städer kan vara.
Uppenbarligen var prisökningen en förutsättning för sänkning av räntorna i de största städerna, uppmuntran av nya finanspolitiska stimuli och genomförandet av regeringens politik för att återuppliva den nationella ekonomin. Men låt oss tillsammans se vilka städer som var huvudpersonerna.
Först av allt, Manila. Den filippinska staden har upplevt skrämmande pristillväxt. Faktum är att vi talar om 35% mer än i den senaste undersökningen. En betydande skillnad som kan avskräcka nya köpare från att fördjupa sig i de lokala skönheterna. Eller kanske inte. Du vet, hur underbara dessa platser är, det är svårt att inte ge efter för frestelsen!
De turkiska städerna Izmir, Ankara och Istanbul följer i vår ranking. Med en ökning av priserna på 28, 27 respektive 26 procent kringgår de det mycket kalla St. Petersburg, som registrerade '' bara '' + 19%. Det är uppenbart att den ökning som finns i de olika storstäderna får mer eller mindre värde beroende på de redan existerande levnadskostnaderna i nationen själv. Därför måste varje resultat viktas enligt dessa data. Vill du veta mer, eller hur? Tja, om du är nyfiken kommer vi att avslöja staden som har sett sina priser sjunka.

Att demonstrera det faktum att det är nödvändigt att utföra en verklig balans mellan faktorer vid analys av sådana data. Det kommer att överraska dig att veta att Dubai rapporterade -8 procentenheter. En sådan rik verklighet har faktiskt beslutat att sänka marknadspriserna. Anledningen till detta beslut? Enligt experter, på grund av det snäva utbudet av investerare som på senare tid har krympt mer och mer. En annan information som är värt att nämna är den som hänför sig till spanska Madrid, som har varit oförändrad när det gäller priser som Rio de Janeiro.
Om den här kolumnen har fascinerat dig rekommenderar vi att du upptäcker de nya vi har skapat åt dig. Men ta också en titt på de tidigare!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB