En hydda på vulkanen: den nya isländska gimmicken

Vi vet att det senaste året har fastigheter efterfrågats mer än någonsin. Till den punkten att skapa innovationer som ofta lämnade oss mållösa. 2020 uppstod faktiskt behovet av att skapa bestämt mer miljövänliga, större strukturer utan att försumma de mest efterfrågade bekvämligheterna. Lusten att vara i kontakt med naturen manifesterades framför allt efter de långa månader av lockdown som kännetecknade de flesta av världens stater.

Det är därför det inte har brister i exceptionella fall av strukturer skapade från grunden för att tillfredsställa just detta behov. Direktkontakt med omvärlden, som i flera år ansågs vara ett element av sekundär betydelse, blir idag dominerande i valet av en fastighet. Vad händer om vi berättar att det på Island är möjligt att ha ett hus omgivet av lavaformationer? Ja, vi på Realigro har hittat de här riktigt '' heta '' nyheterna för dig. Om du är nyfiken på att veta mer, fortsätt läsa nästa rader!

Meddelandet är tydligt: endast för de mest äventyrliga. Inte konstigt att detta är ett grundläggande krav för att kunna dra nytta av Aska. Den första av en serie helt miljövänliga hyddor utformade runt sjön Mývatn, nära vulkanen Hverfjall.

Ett bestämt ogästvänligt område, som vi förmodligen aldrig skulle ha identifierat som det perfekta stället att tillbringa en semester. Tja, denna prefabricerade hydda ligger mer än sex timmar från den isländska huvudstaden, inuti en stad befolkad av endast 300 invånare. En bra satsning för lokal turism, som har beslutat att investera i de mest extrema fastigheterna. Exakt den som är i full kontakt med naturen. Men nu ska vi se hur den här hyddan är uppbyggd. Sammantaget mäter den 21 kvadratmeter, och en gång inuti är det möjligt att inse hur mycket den lätta tallbeklädnaden är nödvändig för att förmedla en känsla av ljus, värme och gästfrihet. Ett val, det som används, som har mycket gammalt japanskt ursprung (vi pratar om shou sugi ban-tekniken, som bygger på skapandet av mjuka kontraster genom användning av naturliga materialbeläggningar).

Hela strukturen inkluderar ett sovrum med dubbelsäng, ett badrum och ett öppet kök, det senare anslutet direkt till en magnifik terrass. Även om husets storlek är extremt liten, kan samma sak inte sägas om det mycket höga taket. som skapar en känsla av komfort och rymd. Även de specialdesignade möblerna, liksom att komplettera utrymmet, minns troget den naturliga miljön inom vilken hyddan är införd.

Sist men inte minst taket, vars särdrag är att kunna smälta helt in i resten av landskapet, rikt på vegetation. Dessutom tillåter de stora fönstren allt som det senaste året har blivit mest efterfrågat av potentiella investerare: en direkt och ständig kontakt med den yttre miljön. Ett riktigt lysande projekt, som har varit särskilt framgångsrikt, med tanke på de många bokningarna av turister som vill besöka området och samtidigt uppleva en helt annan upplevelse än vanligt.

Och du, skulle du någonsin åka på semester i en hydda ett stenkast från en krater?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB