Revolutionära Spanien: hem och arbete erbjuds!

Spanien är utan tvekan en av de mest fascinerande nationerna på den europeiska kontinenten. Med en unik tradition i sitt slag upphör detta land aldrig att överraska oss. Faktum är att dagens nyheter kommer att fokusera på ett mycket speciellt tillkännagivande som lockade många familjer och barn till kommunen Griegos. Så om du är nyfiken på att veta mer, och kanske vill flytta till Spanien i en bergsmiljö med din familj, är du på rätt plats! Att hitta ett hem för ett jobb i detta land kommer definitivt inte att vara ett problem tack vare tillkännagivandet från denna stad! Så om du är redo kan vi börja med dagens kolumn!

För dem som letar efter den klassiska bergsbyen och vill komma bort från staden är det inte alltid lätt att hitta en lösning. Ofta är faktiskt de mest avlägsna platserna och långt från stadens spårväg också de fattigaste. Med färre jobbmöjligheter. Detta är inte fallet i staden Griegos i Teruel. Denna lilla stad, som bara har 132 invånare, har utfärdat ett förbud för att förhindra att den blir obebodd.

Men vad består detta initiativ av? Meddelandet är tydligt. Kommunen erbjuder ett jobb och tre månaders hyra gratis. Därefter blir hyran 225 € per månad. Men om det finns barn i skolåldern i hushållet sjunker siffran. Exakt 50 € mindre för varje närvarande barn. Så vad är målet för denna kommun? Att ha fler elever i byskolan, undvika att stänga den och uppenbarligen att ombefolka området.

Vilka jobb finns det inom detta område? Du kommer att bli förvånad över att veta att det finns tre arbetsalternativ. Den första är en del av restaurangbranschen. Den andra istället i förvaltningen av en hotellrestaurang, som ligger på torget.
Den tredje ... innebär smarta jobb! Möjligt tack vare fiber och många medarbetarutrymmen.

Men det är inte allt! Faktum är att ett slags urval planeras för att kunna accepteras senare.
Från de sociala profilerna i kommunen Griegos uppmanas alla intresserade att skicka en video med hela familjen till Whatsapp-nummer 618 540 361. Videon måste illustrera familjesituationen. För att följa samtalet är det dessutom nödvändigt att skicka professionell curriculum vitae för dem som uppenbarligen vill arbeta inom ett av dessa tre områden. En riktig nyhet, som vi hoppas kommer att vara den första av en lång serie samtal som främjar landsbygdens verkligheter precis som Griegos.

Men hur många har anmält sig till det här samtalet? Enligt kommunen var det många som bestämde sig för att skicka ansökan. Ett tydligt tecken på den vändning vi har pratat om i ungefär ett år nu! Den relaterade till behovet av att leva i avgjort mer naturliga miljöer.
Så kommer du också att skicka din ansökan för att kunna flytta till Spanien? Skulle du göra det, önskar vi dig lycka till! För alla som vill fortsätta att hålla sig uppdaterad om internationella fastigheter, rekommenderar vi att du följer med på vår Realigro-blogg!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB