Schweiz: ny bubbla?

Covid har vänt upp och ner på allt. Fastigheter också. I vissa länder har den ekonomiska jämvikten förändrats totalt (och inte bara).
Det är känt att på olika områden har genomsnittspriserna på fastigheter kollapsat för att möjliggöra återcirkulation av ekonomin. I andra har de dock skjutit i höjden. I dagens krönika kommer vi att analysera en mycket speciell fastighetsmarknad.

Det kännetecknas av närvaron av många lyxfastigheter och i allmänhet av en solid och stark ekonomi. Vi pratar om Schweiz. Varför är de flesta nationella nyhetsställen rädda för att det kan finnas en riktig bostadsbubbla? Om du också är nyfiken på att veta mer, är det bara att stanna på den här sidan och läsa nästa rader. Den nya spalten av Realigro är på väg att börja!

Låt oss börja med att analysera data som är tillgängliga för oss. Fastighetsindexet beräknat av UBS ökade under årets andra kvartal. Den nådde + 1,90 poäng. Även om det kan verka som en minimal ökning, väger resultatet i realiteten tungt på nationella fastigheter. Faran ?

Att ha för många fastigheter tillgängliga på marknaden men att förlora intressanta potentiella köpare.
Men vilka är de viktigaste bubbloriskområdena? Följande klassificering kan göras på grund av riskerna i samband med denna kris.
1. Huvudsakliga risker: definieras som huspriser är inte längre i linje med hushållens inkomst och hyresnivån. Man befarar att de kan visa sig i regionerna Zürich, Genève och Basel;
2. Risker från överhettning: så kategoriserade att de skulle kunna leda till en stark ökning av efterfrågan och även i priserna. Denna typ av risk skulle omfatta de tidigare nämnda områdena.
3. Likviditetsrisker: de skulle uppstå när ett alltför stort utbud avseende efterfrågan skulle skapas. Vilket betyder en sak: oförmåga att sälja. Denna kritik skulle omfatta nio schweiziska regioner, varav fyra i Ticino. Det enda området som utesluts: Bellinzonese.

Men det finns mer. En ytterligare fara representeras av hyresmarknaden. Faktum är att de leasingkontrakt som finns tillgängliga på marknaden noterade en prisnedgång motsvarande 3,2%. Detta skulle leda till att en stor del av potentiella köpare elimineras och deras omvandling till hyresavtalare.

Hur kommer denna situation att utvecklas? De statistiska uppgifterna om de kommande schweiziska fastighetsprognoserna är inte särskilt lugnande. Det verkar faktiskt som om Schweiz skulle fortsätta längs denna linje skulle det verkligen riskera den mycket fruktade bostadsbubblan. Men om du också vill veta mer om detta och många andra ämnen relaterade till fastigheter och framför allt, om du inte ens vill missa de senaste nyheterna om den här sektorn, håll dig uppdaterad till vår officiella portal.

Faktum är att vi varje dag ger dig alla nyheter för att dela med dig av hur internationella fastigheter utvecklas dag för dag. Och du, var du medveten om denna stora risk som kännetecknar en av de mest stabila och ekonomiskt starka nationerna i hela Europa?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB