Den devalverade extra lyxen: de senaste nyheterna

I de tidigare kolumnerna har vi belyst hur även lyxsegmentet, inom fastigheter, har lidit oöverträffad skada. Även om hoppet bland investerare har ökat globalt, tack vare administreringen av vacciner mot COVID-19, är tecken på återhämtning fortfarande långsamma. I synnerhet var det möjligt att märka hur priset för köp av en fastighet i de flesta stora städer har ökat avsevärt. Men inte bara. En ytterligare förändring som har kännetecknat den internationella fastighetssektorn har varit den som handlar om köparnas behov av att identifiera fastigheter med stora grönområden, där de kan koppla av även i låsningstider. Vår kolumn i dag kommer emellertid inte att fokusera på de tidigare nämnda ämnena utan på hur en stor metropol, som New York, bevittnar en enorm minskning av kostnaden för att sälja en av de viktigaste skyskraporna i staden.

Så kära läsare, om du är intresserad av att lära dig mer eller om du vill gå med i gruppen potentiella investerare från Big Apple, rekommenderar vi att du läser den här kolumnen. Skyskrapan i fråga som är den obestridda stjärnan på New Yorks tidningssidor och One57. Innan skyskrapan representerade pandemikrisens emblem i tegelvärlden, nådde skyskrapan en försäljning på över en miljard dollar på bara sex månader 2014. Utöver det erkänner vi det ytterligare rekordet av den dyraste övergången i New Yorks historia: en takvåning på över 1000 kvadratmeter, som säljs för mer än 100 miljoner dollar (vederlaget 80 miljoner euro). Så låt oss prata om orimliga figurer, som aldrig skulle ha förkunnat ett öde som liknar det som denna skyskrapa upplever i en av de mörkaste perioderna i mänsklighetens historia. Som vi har sagt i tidigare guider försöker fastighetsmarknaden, precis som andra ekonomiska sektorer, att anpassa sig till de behov som just nu ställs.

Men om priserna för fastigheter på marknaden i de flesta fall, som vi har rapporterat i de olika artiklarna, förblir vanliga eller ökar (särskilt om vi talar om lyxmarknaden), kan samma sak inte sägas för One 57. tror att förvärvet av en lägenhet på 58: e våningen nyligen slutfördes med 51% rabatt jämfört med marknadspriset 2014.

Detta är uppenbarligen inte bara någon lägenhet utan en 416 kvadratmeter byggnad. Och om dessa nyheter inte förmedlar den verkliga allvaret i situationen vill vi påpeka att experterna inom sektorn, som analyserar dessa uppgifter, säger att de är oroliga för fastighetssektorns öde. Vilka är konsekvenserna av denna affär efter avslutad pandemi? Tyvärr har vi inte nödvändiga verktyg för att kunna svara på den här frågan. Men vi försäkrar dig att vi kommer att fortsätta i nästa guider för att informera dig om detta ämne och om alla sektorer som drabbar fastigheter!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB