Oron i Singapore: en fluktuerande fastighet

Den internationella fastighetsmarknaden utsätts ständigt för stimuli, mutationer av alla slag, chocker. Aldrig som under de senaste åren, särskilt sedan början av den pandemiska nödsituationen, har den drabbats av en massiv kollaps. Oavsett om det är en kollaps i priserna eller en kollaps av intresset på marknaden i sig av potentiella investerare spelar det ingen roll. Ordet '' kollaps '' har präglat den internationella tegelstenen och fortsätter att göra det i alla dess former.

Kontors-, bostads-, kommersiell marknad, utan att glömma lyxsektorn, vanligtvis främmande för någon dramatisk påverkan eller mode. Följande nyheter borde inte komma som en överraskning. Förutom en inte obetydlig detalj. Som vi kommer att få reda på inom kort. Från titeln har du förstått att huvudpersonen i vår kolumn är Singapores fastighetsmarknad. Men i detalj handlar det om segmentet av allmänna bostäder. Så om du är nyfiken på att veta mer och att förstå varför det är en sådan rörelse ... kan vi börja!

Låt oss börja med ett faktum. Singapores sociala bostäder spelar en avgörande roll. Faktum är att i denna asiatiska stat bor över 80 procent av den bosatta befolkningen i allmänna bostäder. Och trots att det är socialt boende verkar det som om denna sektor är flaggskeppet i den nationella ekonomin. Faktum är att tillväxten i sociala bostäder har varit förvånande de senaste åren. Tack vare de stigande levnadskostnaderna i Singapore och kontinuerliga lokala innovationer. Vilket uppenbarligen ledde till en ökning av värdet (och därmed priset) på de fastigheter som redan finns på marknaden.

Vi minns också ett annat mycket viktigt element. Förekomsten av många öppna jobb, som täcker alla typer av sektorer och nivåer. Från högteknologisk till sjukvårdssektorn. Kort sagt, enkelt uttryckt, Singapore har exploderat! Men i ett så positivt sammanhang, i en så dramatisk period som hela världen upplever, varför säger experterna att de är oroliga?

Sedan början av året har efterfrågan på sociala bostäder ökat dramatiskt, vilket har lett till att fastighetsförsäljningen kollapsar på den '' fria '' marknaden. Fler och fler människor i Singapore anser sig vara '' fattiga '' med tanke på de mycket höga krav som denna verklighet är känd för.
Den fruktade risken är att begreppet icke-populärt '' hem '' gradvis kan försvinna. Anledningen till att även priserna på hus som tillhör sociala bostäder börjar stiga. En slags dominoeffekt som oroar sig mycket. Anledningen till att regeringen har beslutat att genomföra en plan som regleras genom införandet av en fond för att uppmuntra inköp av offentliga bostäder. Fonden i fråga är Central Provident Fund.

Genom detta ekonomiska verktyg är det möjligt att bli ägare till den offentliga egendomen med 90%. Dessutom kommer ägarna i fråga att kunna sälja sina hem efter endast 5 år och med det fullständiga köpet av fastigheten. Genom att göra detta kommer den vinstnivå som härrör från sociala bostäder att överföras till den offentliga, vilket genererar inducerad och ekonomisk återcirkulation som inte bör underskattas.
En intressant åtgärd som vi hoppas kommer att leda till önskade resultat. I väntan på att få ny information, inbjuder vi dig att alltid hålla koll på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB