Europas största bostadsrätt

Fastigheter går hand i hand med teknik. Det är väl känt att dessa två sektorer nu alltmer är kopplade till en dubbel tomt. Under en period där innovation aldrig är för mycket dyker en ny nyhet upp jämfört med de andra. Ännu en bekräftelse på hur fastighetssektorn ständigt utvecklas. Att möta nya utmaningar och potentiella investerares behov. Anledningen till att vi i dag bestämde oss för att prata om en oöverträffad nyhet. Direkt från Tyskland, den största bostadsrätten i Europa är på väg att anlända men ... 3D tryckt!
Så om du är intresserad av detta ämne och vill veta mer måste du bara fortsätta läsa nästa rader! så om du är redo kan vi börja!

Låt oss börja med analysen av strukturen för det framtida bostadsrådet i tre d-tryck. Det är en byggnad bestående av 5 lägenheter arrangerade på tre våningar, för en yta på 380 kvadratmeter. Helt byggt med hjälp av en 3D-skrivare.
ett riktigt ambitiöst projekt som kommer att byggas i Wallenhausen i Bayern.

Företaget som hanterar detta projekt har genomfört andra studier och genomfört olika projekt som liknar det i fråga. Som det första 3D-tryckta bostadshuset, också i Tyskland, just i Beckum.
Målet är att inviga en ny typ av konstruktion som är mycket snabbare, men också mer miljövänlig än traditionella. Företaget, talesman för detta projekt, vill visa att 3D-teknik också kan användas för att skriva ut stora bostäder. En ny komponent för byggande men också för fastighetssektorn, avsedd att bli av största vikt.

Skrivaren som används för att genomföra detta projekt är Gantry BOD2. En riktig teknisk pärla, som en sådan skrivare, är den utrustad med ett skrivhuvud som kan röra sig fritt under långa utrymmen efter att ha kalibrerats bara en gång. På detta sätt sparar du mycket både när det gäller tid men framför allt när det gäller kostnader. Uppenbarligen är ett annat viktigt element som sparar tid och pengar resurser skrivarens förmåga att ta hänsyn till både vatten- och elanslutningar och andra grundläggande element i byggandet av en fastighet under byggprocessen.

Företaget hoppas att detta är ett av de otaliga projekt som kan genomföras med hjälp av detta verktyg. Under en period som den vi upplever är dessa nyheter utan tvekan ett bra tecken. Det tydliga exemplet på hur det, även under sådana kritiska perioder, är möjligt att förnya sig och framför allt att hitta mer hållbara och avantgardistiska alternativ.

Den tyska erfarenheten är inte den enda inom 3D-byggbranschen. Faktum är att det har gjorts flera studier inom detta område och de projekt som genomförts av olika byggföretag. Den enda gemensamma nämnaren var just det verktyg som använts, vilket tydligen blir alltmer avgörande både inom fastighetssektorn och inom byggsektorn. Kan detta vara början på en ny era? För att svara på denna fråga måste vi bara hålla oss uppdaterade

.Hur man gör det? Genom våra nyheter!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB