Bubbelrisk? Det kinesiska fallet

Under det senaste året har Kina utan tvekan varit den obestridda huvudpersonen på den internationella scenen. På grund av Covid-nödsituationen, som hade sitt epicentrum i staden Wuhan, den näst största ekonomin i världen, har den varit och fortsätter att vara i korsningen av forskare. Men inte bara inom hälso- och vetenskapliga områden. Men också på ekonomisk nivå. En makt som den i Kina riskerar en bubbla på fastighetsmarknaden. Faktum är att han i flera år har fruktat denna rädsla. Men pandemisituationen gjorde bara att påskynda takten. Men hur mycket kan denna risk uppnå? För att svara på dessa frågor bestämde vi oss för att skapa en minikolumn för ämnet. Så om du är nyfiken på att veta mer, låt oss komma igång!

För dem som inte är experter inom sektorn betyder fastighetsbubblan en '' ohållbar '' höjning av huspriserna. Denna ökning skulle i de flesta fall orsaka en verklig kollaps av hela referensekonomiska sektorn. I det här fallet, naturligtvis, fastigheter. Vi har sett hur, i början, risken för fastighetsbubblor tycktes nästan ha rymt när husen på marknaden bokstavligen såldes till förmånliga priser i de områden som drabbades av nödsituationen. Lite för att möjliggöra en snabb ekonomisk omstart. Lite på grund av rädslan för att behöva betala fasta månatliga skatter under en så kritisk och osäker period. Härifrån har dock intresset för kinesiska fastigheter av internationella portföljer ökat exponentiellt. Uppmuntras också av öppnandet av nya byggarbetsplatser. Vittnesbörd om det många och enorma bistånd som den kinesiska regeringen tilldelat för att återuppliva sin ekonomi. Tja, denna meltin'pot har genererat den klassiska '' domino '' -effekten.

Till den punkten att skapa en helt motsatt situation. När den ursprungliga marknaden var ombalanserad, inom några månader, exploderade priserna på hus och byggnader. Trots allt har dock nya restriktiva reformer ägt rum för att hjälpa denna situation. Finns redan i Kina på fastighetsnivå. Den kinesiska fastighetsmarknaden genomsyras faktiskt av många byråkratiska stelheter som gör det svårt att fortsätta med denna okontrollerade trend.

Men vissa forskare fruktar istället att bubblan spricker trots att det finns lagstiftningsbegränsningar. Förutom stigande priser kommer det också att orsaka en mycket hög skuldsats, liksom företeelser med olaglig spekulation. I själva verket minns vi att det i dessa fall tyvärr alltid finns en liten andel som på grund av risken för fallissemang vänder sig till olagliga förgreningar.

Sammanfattningsvis, även om det finns två distinkta och väldefinierade hypoteser om de praktiska konsekvenserna av den kinesiska situationen, är det nödvändigt att vänta innan du svarar på den ursprungliga frågan. Det som är säkert är att den andra världsekonomin inte kommer att ge långa svar med tanke på den handlingshastighet som alltid har präglat detta land. I väntan på att upptäcka resultaten från denna undersökning rekommenderar vi att du alltid håller dig uppdaterad på vår portal. Varje dag hittar du massor av nyheter om internationella fastigheter och hur hela världen utvecklas! Alltid här, alltid med Realigro!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB