Första huset i hampa

Vi har redan pratat om hur prefabricerade hus har blivit en ny trend på fastighetsmarknaden. Detta är av olika skäl. Användbarhet först. För det andra möjligheten att anpassa och modulera utrymmena efter sina behov. Under en period som den vi upplever har det därför inte brister i nya behov som uttrycks och inte av potentiella köpare. Men det som framkom på den internationella scenen var de innovationer som introducerades i vår sektor och inom byggsektorn. Idag tänker vi faktiskt avslöja för dig en av dessa mycket speciella nyheter som blir galna på nätet. Det här är inte bluffar utan nya byggmetoder fokuserade på hållbarhet. Men inte bara ... om du är nyfiken och titeln har redan räknat med hur innovativ den här artikeln kommer att bli, ja, vi kan börja!

Som framgår av titeln på vår artikel ligger nyheten i allt material som används för konstruktion av nya prefabricerade strukturer: hampa! Inte alla vet att hampa i gamla tider ofta användes för att bygga byggnader. Men inte bara. Ännu mer nyligen har detta material utnyttjats för att göra delar av paneler eller tegel. Men från Holland kommer en ny användning. Dun Agro-företaget har för första gången skapat ett prefabricerat hus helt i hampa. En anmärkningsvärd vändpunkt som verkar vara början på en ny era inom byggsektorn. Och fastigheter.

Men låt oss gå i ordning och försöka förstå hur du kan bygga ett hus i hampa. Först och främst, låt oss börja med själva materialet. Hampa är en mängd cannabis som redan används för att bygga andra produkter som textilier, mat och biodrivmedel. Den innehåller inte THC, därför har den inga psykoaktiva effekter. I kombination med cement förblir den fast efter tre månaders torkning. Detta var i själva verket den tidsperiod som var nödvändig för att strukturen i Holland kunde stelna i alla avseenden. Men det är inte allt. Huset i fråga transporterades sedan och planterades på en helt annan plats än byggnadens. En mycket viktig faktor som kan representera en radikal förändring i vår sektor. Denna procedur kan faktiskt upprepas och kan, jämfört med mer traditionella bostadslösningar, medföra en minskning av produktionskostnaderna. Uppenbarligen stannar inte potentialen i denna nya typ av konstruktion där.

Med hänsyn till den ekologiska aspekten härrör hampstrukturer från konsumtionen av en minsta del av material, jämfört med de som vanligtvis används. Dessutom kan hampa själv absorbera CO2 under torkningsprocessen. På så sätt säkerställs en gynnsam effekt på den omgivande miljön. Vi kommer också ihåg den stora kapaciteten hos både termisk och akustisk isolering.
En riktig revolution som säkert kommer att påverka hela den globala fastigheten positivt. Men vi på Realigro kommer definitivt inte att stanna här. Vi kommer att fortsätta att ge dig nyheter om vår sektor när den pågår men alltid redo att välkomna nyheter, även i så svåra tider som den vi upplever!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB