Storbritannien: hyran som är bekväm

Efter att ha lämnat EU fortsatte Storbritannien att förbli i sikten hos många potentiella köpare. Londons charm, men också av alla andra städer som tillhör denna stat, kvarstår. Efter ett väldigt långt år, därför också, avgränsat av olika låsning på grund av pandemisituationen, undrar vi hur mycket det är värt att flytta till Storbritannien istället för att betala en månadshyra. Anledningen till att vi på Realigro idag har beslutat att skapa en artikel för att ge svar på denna fråga. I några rader kommer vi att försöka beskriva den övergripande bilden av den nuvarande situationen i Storbritannien när det gäller fastighetsmarknaden. Så om du är redo kan vi börja vår kolumn idag!

Vi kan säga att Storbritannien för närvarande går igenom en vändpunkt. Invigdes av Brexit, den nya sidan i nationens historia, kännetecknas av en märkbar kollaps i hyrorna. Du har inte sett så låga priser sedan 2014! Enligt statistiken är det i detta historiska ögonblick billigare att betala en månadshyra än ett hypotekslån. Enkelt uttryckt lönar det sig att teckna ett hyresavtal snarare än att köpa ett nytt hem.

Men vilka siffror pratar vi om? I det första fallet börjar vi med en genomsnittlig hyra på 1224 € per månad. I det andra är dock siffran cirka 1 307 euro per månad. En minimal skillnad som får dig att tänka. Man bör också komma ihåg att nödsituationen i pandemin hade orsakat en minskad efterfrågan på hyresbostäder, särskilt i London. Orsaka priserna för höga. Anledning varför, för att undvika en fastighetskris och samtidigt en devalvering av de fastigheter som redan finns på marknaden, har hyreskostnaderna minskat. Och det är inte allt! Många fastighetsägare har beslutat att konvertera sina bostäder till salu till bostäder att hyra. Detta beror på att efterfrågan på den senare sedan har ökat. Vi kan därför säga att livslinjen för många fastighetsägare var just detta.

Att omvandla sina bostäder till salu till fastigheter att hyra. Men låt oss hjälpa till med siffrorna. Även om hyrorna har ökat med 7% på årsbasis, är denna typ av kontrakt fortfarande bekvämt jämfört med att köpa ett hus.
Skillnaden (i monetära termer) överstiger i vissa fall till och med 200 pund.

Självklart beror allt också på de valda områdena. Men aldrig som i det här fallet är det verkligen möjligt att generalisera fenomenet genom att säga att det i hela Storbritannien är mer praktiskt att teckna ett hyresavtal än ett försäljningsavtal.

Ett avgörande element som flyttade intressen hos potentiella köpare mot den första typen som nämnts ovan var också ökningen och komplexiteten i finansieringsvillkoren. En mycket rigorös (kanske för mycket) byråkrati i kombination med en kritisk period som den vi upplever har genererat en aldrig tidigare skådad situation.

Men vad blir konsekvenserna för brittiska fastigheter de närmaste månaderna? Kommer ett hyresavtal att föredras framför ett köpavtal eller kommer förr eller senare att återvända till den fastighetsinvestering som företaget köper?

För närvarande kan vi inte ge svar men om du vill hålla dig uppdaterad om detta och många andra ämnen relaterade till fastigheter, fortsätt bara följa oss!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB