Konsten att återvinna: när trä är tillbaka på mode

Visste du att trä det senaste året har återvänt till ett riktigt eftertraktat material i design? Faktum är att med början från början av den pandemiska nödsituationen har behovet av ständig kontakt med naturen ökat hemma. Även på de mest geografiskt avlägsna platserna från grönska. Vi kan därför säga att 2020 har tagit tillbaka ett mode som avsatts och ersatts med lika många lättare att hitta. Men också billigare och mer mångsidigt.

Vi pratar om trä. Idag vill vi inte informera dig så mycket om nyttan med detta fantastiska material, utan om vad människor faktiskt letar efter nu och hur man får ut det mesta, även om ... återvunnet!
Så här är en artikel som förutom att vara informativ kan också vara användbar för dig! Låt oss börja!
Vi antar att mode kommer och går. Men det verkar enligt statistiken att trä inte kommer att vara en övergående trend. Snarare. Med utgångspunkt från ett oväntat behov, som att inte förlora kontakten med naturen, har det nu visat sig vara grundläggande för att kunna modernisera huset med en innovativ design.

Men det finns mer. Det är inte bara en teoretisk återgång till naturen. Men praktiskt. Människan har återupptäckt grönskans skönhet även i sitt eget hem och hur viktigt det är att skydda den omgivande miljön för att uppskatta det när alla begränsningar som hindrar honom från att leva ett normalt liv har eliminerats. Därför har kärleken till naturen resulterat i både inköp av trämöbler men också med respekt för miljön. Enkelt uttryckt: återvunnet trä. Här är alltså hur ekonomin och önskan om grönt har kombinerats. Men i valprocessen, om du också vill följa denna trend, vad ska du titta på för att undvika problem eller värre, icke-ekologiska val?
Ekologiska certifieringar! Det här är de allra första tecknen att ta hänsyn till när du vill välja det här materialet utan att påverka. De viktigaste organisationerna inkluderar:

- PEFC: detta är en ideell organisation som främjar hållbar skogsförvaltning. En riktig internationell organisation baserad på ömsesidigt erkännande av hållbara standarder för skogsförvaltning

- FSC-varumärket, som citerar ordligt, '' identifierar produkter som innehåller trä från skog som förvaltas på ett korrekt och ansvarsfullt sätt enligt strikta miljömässiga, sociala och ekonomiska standarder ''.

Om dessa märken visas på en träprodukt betyder det därför att ett medvetet val görs och att de har en låg miljöpåverkan. Men det är också nödvändigt att komma ihåg ett annat användbart element för att använda återvunnet trä i ditt eget hem. Dess mångsidighet.

Som tidigare nämnts bibehåller detta material de grundläggande egenskaperna hos själva träet, men har mervärden för dem som väljer det. En av dessa är förmågan att motstå tid och slitage utan att kräva särskild vård och underhåll. Dessutom är kostnaden för att köpa möbler av återvunnet trä mycket lägre än en ny.
Så blir det här bara ett mode eller början på en miljövänlig trend?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB