Fastighetsboomen från 2018: Kuba!

En oöverträffad situation är den som Kuba bevittnar, och i synnerhet dess huvudstad. Alla vill köpa ett hus på Kuba.
Men varför?
Ett tillstånd som, tack vare USA: s embargo, har blockerats i åratal på kommersiell nivå och på den internationella politiska scenen, återföds som aldrig tidigare.

Vad var resultatet av denna omflyttning av rutt?


Vi måste ta ett steg tillbaka och analysera den politiska scenen på ön.
Försäljningen av hus var endast tillåten på Kuba 2011, och från det ögonblick invigdes en ny trend. Det som gjorde det möjligt för den kubanska BNP att nå endast 37 miljarder i fastighetssektorn.
Även om utlänningar är förbjudna att köpa hus direkt, är det känt att många investerare använder mendos som bor i huvudstaden för att slutföra köpet.
Enligt statistiska uppgifter såldes endast 45 000 bostäder år 2012.
De flesta husen hör till dem som inte bor på ön men som fortfarande har permanent bostad i landet.
Den begränsade monetära volymen till fastighetssektorn förflyttar hela den kubanska ekonomin, vilket förutsätter breda utsikter för förändring och förnyelse.
För att få möjlighet att köpa ett hus på Kuba måste du därför få bostaden eller förlita sig på en nominat.
Men det är dags att göra det nu, eftersom marknaden blommar och med tiden kommer en egendom att få mer värde både för sitt geografiska läge och för sin lokala skönhet.
Kostnaden för de flesta husen är mindre än 30 000 kubanska pesos, men priserna verkar vara avsedda att öka med tanke på det stora internationella intresset som nationen upplever. En något tvetydig nyfikenhet är värd att nämna.
Enligt ekonomisk forskning, efter att Fidel Castro dödade, ökade husen till försäljning ytterligare med 61%.
Huvuddelen av den investerade kapitalen hör till tidigare kubaner som gjorde en förmögenhet i utlandet eller amerikaner som vill köpa ett paradis.
Mest efterfrågade är de färgglada och unika villorna, som tillhör åren 40-50 och förblev sådana på grund av embargot som inte tillåter ön att modernisera.

Och det är just dessa underverk som driver investerare galen och letar efter alla slags (ibland till och med olagliga) tricks för att få hem i Havanna.
Kultur, tradition och färger ger vägen till modernitet som förhoppningsvis inte kan förändra de särdrag som fortfarande gör detta idag föremål för många människors önskan.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB