Fastighetsexperiment: nyheterna från Kina

Ansåg den stora kraften under de senaste decennierna, med en befolkning som motsvarar 18,54% av den totala världen, förvånar Kina fortfarande.

Ekonomin går genom en period av extraordinära förändringar: De traditionella sektorerna av den "gamla ekonomin" kombineras med nya (från online finansiella tjänster till e-handel) samtidigt som det gröna stödet främjas av myndigheterna för att skydda miljön.

Prognoserna för nedläggning av ekonomer förra året visade sig vara konkurs.

Kina stoppar inte tillväxten och fortsätter att dominera den internationella ekonomiska scenen.



Många turister som köpte ett hus i Kina.



Den kinesiska presidenten invigde det nya året med en nyhet: det största fastighetsexperimentet i världen för att övervaka huspriserna.



Asiens chefekonom på Mizuho Securities Asia Ltd i Hongkong sa att den kinesiska fastighetsmarknaden går mot leasingavtal.



På grund av den kraftiga höjningen av huspriserna, expanderar en ny typ av investerare, de så kallade "levande hyresgästerna". Den kapitalistiska frenesi som har ledt under åren för att garantera skydd för arbetstagare har också lett till en exponentiell ökning av fastighetspriserna, särskilt i Peking och Shanghai.



Den starka efterfrågan som härrör från den nu okontrollerade efterfrågan på leasing till nackdel med försäljningen ledde Kina att incitamentera projekt för byggandet av fastighetskomplex för uthyrning.



Den kinesiska satsningen skulle, om det skulle lyckas, leda till en omsättning på 700 miljarder dollar per år. Bostadsprojekt finansierades också med hypotetisk månadsinkomst på 400 dollar.



De kommunala regeringarna i Peking och Shanghai har auktionerat byggnader i syfte att sälja dem från fastighetsbolag som kan utföra hyrda projekt.





Bankerna erbjuder också sitt bidrag: de har upprättat kreditlängder för byggföretag att finansiera dessa projekt (vi kan bara komma ihåg att hyra). Sist men inte minst uppmuntrar Shanghai Fondbörs till att skapa investeringsprodukter som garanteras av hyresintäkter.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB