Smarta byggnader med noll energi: Italien redo för utmaningen.

Smarta byggnader med noll energi: Italien redo för utmaningen.

Indikatorn för byggnadens intelligens och omstruktureringen av fastighetsparken är nyckeln till den nya plan som fastställs genom det europeiska direktivet om förbättring av energieffektiviteten inom byggsektorn. Enligt ovannämnda dokument, i själva verket 2050 byggnader måste vara smarta och har nästan noll energi. En vacker utmaning som ser Italien i pole position. Halonen nedsänkt i Medelhavet är ett av länderna med högsta energieffektivitet, med en primärintensitet som är 18% lägre än genomsnittet i övriga EU-länder.

Sedan 2015 har de nya reglerna om befogenheter för byggnaders energiprestanda trätt i kraft. Planen för förbättring av intelligenta byggnader med nästan noll energi (Panzeb) beskriver de egenskaper som ligger till grund för den nationella utvecklingen för att öka deras antal, klargöra kraven, utvärdera prestanda i olika typologier för användningsområden och klimatzoner och göra en uppskattning om de verkliga och hypotetiska kostnaderna som krävs för att den ska kunna uppnås.

Med tanke på att Italien är en av de nationer som har en avsevärd utvidgning och klimatförändring, är det möjligt att förstå hur det är viktigt att regeringens genomförande av en hållbar byggpolitik i överensstämmelse med den europeiska generella nivån är trots att dessa åtgärder är orubbliga. . Starten har använt ett av de mest giltiga och invasiva verktygen för att uppnå dessa mål: certifikatet för energiprestanda för byggnader (APE). Viktigt för valoriseringen, även på kommersiell nivå, uttrycker i bästa fall de kanoner som krävs för att uppnå förbättring av energi- och miljökvaliteten inom fastighetssektorn i Italien. Det utgör det första steget för skapandet av nya dedikerade professionella siffror och specialisering inom denna sektor (även bryta arbetslösheten).

Italiens väg i fråga om energiinnovation av ägande är inte så nyligt. Halvön har även inom informations- och träningsområdet arbetat med kurser för uppbyggnad av energilicenser genom kanalerna för: • Universitet • Organisationer och forskningsorganisationer • Rådgivning, order och professionella skolor Utbildning , kontroll och ledning har varit grunden för den vinnande strategin som har lett Italien att delta aktivt på energieffektivitetsområdet. Men nu används nya verktyg för nollutsläppsincitament och innovativa avkastningar, bland annat skatt på avdrag, termokontot och det vita certifikatsystemet.

I enlighet med bestämmelserna i lagen den 27 december 2017, n. 205 '' För insatser för kondominalt energiåtervinning sker en ökning av avdragsräntan på 70%, för interventioner med minst 25% av byggnadskuvertet och 75% för interventioner som syftar till att förbättra prestanda energi "på kuvertet, med ett tak på 40 000 euro för varje bostadsenhet." Termokontot 2.0 förbättrar stödmekanismen för att öka energieffektiviteten och produktionen av termisk energi från förnybara källor. Fonder på 900 miljoner euro per år PA, företag och privatpersoner.

Vita certifikat är värden relaterade till att få energibesparingar. Systemet är kopplat till att el- och naturgasfördelarna uppnår årliga mål.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB