Rom Caput Mundi: den eviga staden som får dig att bli kär

Definierad huvudstaden i de två staterna som den rymmer Vatikanen inuti den, är staden Rom en av de mest populära destinationerna både för att spendera semester, men särskilt för att flytta. Kristi hjärta, otvistad suverän i århundradena, är utan tvekan symbolen på den italienska halvön.

Grundades år 753 f.Kr Det är den första metropolen för mänskligheten, drivkraften av en kultur (den latinska) som har dominerat i hela Medelhavet, sträcker sig över hela världen tack vare det romerska folket. Besökte i 2017 av 7,3 miljoner turister, det är en av de mest populära bioscenarierna. Paolo Sorrentino ne''La grande bellezza '(som vann Oscar, Golden Globe, BAFTA, fyra europeiska filmpriser, nio David di Donatello, fem Silver Ribbons och många andra utmärkelser) firar majestätet i den italienska huvudstaden , utan att försumma någonting till chans.

Den stora skönheten börjar från de viktigaste monumenten och når sedan områdena i vardagen, de enklaste gatorna, men fördjupade i historien. Omöjligt att inte fascineras av Flavian Amphitheater, mer känd som Colosseum. Världsarvsstället sedan 1980, kännetecknas av en oval växt med ett komplext bågsystem. Den arena där gladiatorerna kämpade var en av de platser som mest lockar turister och älskare av historia och arkitektur. För dem som vill hitta hus till salu i Rom i Colosseum-området kan du besöka denna sida.

Mellan Campidoglio och Palatino finns det arkeologiska området i Fori Imperiali. Webbplatsen innehåller resterna av flera monumentala rutor (därav namnet hål lat.forum): Forum av Caesar, Forum av Augustus, Forum av Nerva, Forum av Trajanus. Stigen gör att du kan gå in på en historisk väg som gör att du kan leva en direktupplevelse med det antika Rom. Vem har aldrig sett den kända Fellini-filmscenen där Anita Ekberg bjuder in Marcello Mastroianni till Trevi-fontänen? Byggd med travertin, marmor, gips, stuckatur och metaller, det är här ritualen att kasta myntet äger rum, vilket uttrycker en önskan. De stilar som blandas är olika: Barock, Neoklassical, Medieval.

Området är fullt av klubbar som animerar det romerska nattlivet. På en mat- och vinnivå är det romerska köket baserat på typiska rätter av landsbygden och landsbygdstraditionen, med enkla ingredienser och starka smaker. Amatriciana och Carbonara är utan tvekan den mest kända. Det skulle vara omöjligt att beskriva underverk i Rom och omgivning på några rader. Av denna anledning uppmanar vi dig att besöka denna webbplats för försäljning av fastigheter i Rom och i Lazio för att uppleva en av de vackraste städerna i världen.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB