Ryssland fokuserar på konstruktion: den kommande boomen

Världens största transkontinentala stat är för närvarande under rampljuset för

fastighetssektorn. Vad är nyheterna för dem som vill köpa en fastighet i Ryssland?

Putin har meddelat att Ryssland kommer att fokusera på byggande vilket ger en verklig boom som kommer att leda till ökningen av nationell BNP.
Enligt Rosstats statistik har produktionen av tegelstenen 2017 fallit från föregående år med 1,4%.



Men i början av året fanns en liten oväntad återhämtning, som vi hoppas fortsätta senare.
I Moskva-regionen har en plan aktiverats som innebär omstrukturering av tusentals bostadshus och utvecklingen av det så kallade "New Moscow", en byggpolitik som är redo att bygga cirka 12 miljoner kvadratmeter bostadsfastigheter för totalt investeringar) på cirka 11 miljarder euro.
De goda prognoserna ser en stark återhämtning som kan nå 90 miljoner kvadratmeter bostadsyta. År 2023 förväntas den totala volymen av lägenheter i Ryssland öka med 4 miljarder kvadratmeter mer än förra året.
En ökning av efterfrågan antas också tack vare införandet av lån till subventionerade räntor och därmed hushållens större köpkraft.
När det gäller hushållen har EECFA förutsett en avsevärd ökning av andelen familjer som kan köpa ett hem (cirka 55% av de 35% som registrerats 2016). Transaktionerna skulle därför öka till nästan 990 tusen enheter (år 2016 var det 620 tusen).
De stora projekten som utförs av rysk anläggningsteknik har utan tvekan hjälpt till denna stora återhämtning.



Boomen påverkar inte bara bostadsområdet. Stora köpcentra har ökat avsevärt i början av året. Faktum är att i det första kvartalet uppträdde omkring 250 tusen kvadratmeter nya utrymmen på den kommersiella scenen, förutom de som tidigare invigdes.
Och det är kanske just därför att behovet av att bo i utrymmen som är mycket större än de vanliga, föddes i den ryska befolkningen.

Faktum är att många investerare har beslutat att öka bostadsutrymmet just för att de stimuleras av de skatteförmåner som tidigare nämnts.

Enligt uppgifter som samlats in av Rosstat byggdes mer än hälften av husen i landet mellan 1945 och 1995. Denna våg av förändring märker kanske början på "First Construction Revolution".

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB