Irländska fastigheter och vidskepelse

Har du någonsin tänkt på hur mycket kultur och vidskepelse kan påverka våra liv? Många människor tenderar faktiskt att bli vägledda (eller undvika att göra några val) exakt från lokala allmänna övertygelser. Och i Irland har situationen fått riktigt alltför stora dimensioner, vilket även påverkar fastigheterna.
Enligt de uppgifter som samlats in i huvudstatistiken påverkas den irländska fastighetssektorn starkt av siffran 13. Faktum är att eftersom de anses vara ett olyckligt antal för adresser i Irland, tenderar många att inte köpa fastigheter med den bostaden eller till och med undvika det som ett datum för fastighetstransaktion.

Vi vågar inte föreställa oss vad som skulle hända om vi gick med 13 på fredagen! Även om det kan verka paradoxalt, i Irland, på detta datum, upptäcktes en minskning i volymtransaktioner, eftersom det betraktas som en av de mest olyckliga dagarna under hela året. Låt oss dock titta på siffrorna. Det kan göra att du blir bedövad, men det är fakta, att byggnaderna med nummer 13 har ett billigare värde på nästan 5 000 euro jämfört med det nationella genomsnittet.

Forskningen har genomförts på en historiker under de senaste tio åren och med att notera att situationen inte har förändrats kan vi föreställa oss att den starka kopplingen till tradition och vidskepelse i Irland är ganska förankrad. Ekonom Ronan Lyons, en ekonom vid Trinity College i Dublin, började med en tanke som väcker mycket reflektion över ämnet.
Så här uttryckte det sig:

 "Medan vi i den kollektiva fantasin tänker vi på fastighetsmarknaden som något extremt rationellt, bestämt av stora krafter, som avslöjas under utbytet, behöver varje fastighet en köpare och en säljare, det vill säga individer som har sin egen vision om En kulturell bakgrund som därför spelar in tillsammans med andra små faktorer.

Vidskepelse i Irland spelar därför en grundläggande roll i val av potentiella investerare. Fastigheterna med nummer 13 är billigare än den genomsnittliga fastigheten, och trots allt, när det gäller transaktioner, har människor en tendens att undvika att göra affärer på fredagen 13! "

Ekonomens mer än uttömmande förklaring indikerar därför hur det är möjligt även i fastigheter att påverkas av logik långt ifrån rationalitet.
Men vilka är de positiva aspekterna för den irländska fastighetsmarknaden? Utan tvekan kommer inköp från internationella portföljer att vara litet kopplade till dessa vidskepliga traditioner.

Anledning till att utländska investerare kommer att hitta unika möjligheter i Irland på fredagen den 13: e eller genom att köpa fastigheter med detta nummer. Om vi istället tittar på den omfattande situationen är det inte möjligt att förstå vad prognoserna för framtiden kommer att bli. Förhoppningsvis hoppas man att denna omständighet alltid kan passa bra på den irländska och internationella marknaden utan att negativt förändra dess balans.

Men om du är nyfiken på att lära dig mer, inbjuder vi dig att hålla dig uppdaterad på vår portal för att få alla nyheterna om världens fastighetsmarknad!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB