Prisökningar i Georgien: de senaste nyheterna

Fastighetsmarknaden i Georgien är fortsatt stabil. Detta är de senaste nyheterna från fastighetsvärlden. Sådana tillfredsställande uppgifter har också uppmuntrats av andra sektorer, till exempel den snabbt växande turistsektorn.

Men hur utvecklades fastigheter i Georgien under året? Och framför allt, varför har efterfrågan ökat trots ett begränsat utbud?

Låt oss börja med bakgrunden från förra året, närvarande i Georgien. Under 2018 och fram till första kvartalet 2019 ökade det genomsnittliga priset för lägenheter med 7,1%.

Det avgörande elementet var närvaron av denna ökning i hela landet. På ytan verkar helheten vara en faktor långt ifrån någon positiv prognos. I stället, enligt vad som istället representeras av de viktigaste statistiska instituten, har prisökningen helt enkelt bidragit till att påskynda den nationella ekonomin och införandet av nytt utländskt kapital i landet.

Bland de viktigaste områdena som har noterat ett positivt prisuppgift minns vi:

- Samgori (24%)
- Krtsanisi (16%)
- Chughureti (15,1%)
- Gldani (14,1%)
- Didube (13,4%)
- Isani (12,1%).
- Nadzaladevi (10,1%),
- Saburtalo (10%),
- Mtatsminda (7,5%)
 - Vake (6,7%).

Förbättringen i fastighetssektorn kommer därför troligen att spillas ut i banksektorn, vilket kommer att få en oproportionerlig ökning av kunderna vad gäller efterfrågan på lån och inteckningar.

Från och med 2018 har faktiskt ekonomin i Georgien vuxit med 4% och kommer antagligen att växa till och med i slutet av detta år, med uppnåendet av enastående höga nivåer.
En faktor som bidrog till denna positiva våg representerades också av införandet för utlänningar av möjligheten att köpa fastigheter, både bostäder och kommersiella (med undantag av jordbruksmark).

Men vad är försäljningsvolymerna?
År 2018 uppgick försäljningsvolymerna i huvudstaden till 34.591 enheter, för totalt 4 miljarder GEL. 31% mer än för ett år sedan. Men vi ser skillnaden mellan de nya lägenheterna och de befintliga.
I det första fallet ökade den totala försäljningen med 23% jämfört med 2018. För de nya ökade den totala försäljningen med 50%, fortfarande under samma period.

Trots allt faller dock byggsektorn fortfarande. Detta fenomen har ännu inte ackrediterade orsaker. Regeringens politik uppmuntrar förmodligen inte sektorn.
Men fallande hypoteksräntor gör att fastigheterna i Georgien förblir på den högsta nivån.
För framtiden finns det inga tillförlitliga uppgifter. Uppenbarligen verkar både ekonomer men också branschexperter vara mer än optimistiska. Det enda problemet är frånvaron av ett "erbjudande för att tillgodose en alltmer växande och positiv efterfrågan.

Man hoppas att denna prognos kommer att få de önskade resultaten. För tillfället inbjuder vi dig att hålla dig uppdaterad på vår portal för alla nyheter på världsmarknaden!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB