Utah: där fastighetsaffärer är mycket snabba

Om du nyligen har köpt en fastighet i Utah vet du mycket bra att fastighetsmarknaden här är definitivt i turbulens. Hastigheten på fastighetsaffärer är imponerande, så mycket att man definierar landet som en av de mest aktiva i USA i fastigheter. Bland de olika storstadsområdena som har gjort det möjligt för den här nationen att nå en av de första platserna inom fastighetsbranschen finner vi Ogden-Clearfield, där den genomsnittliga tiden för ett hus på marknaden var cirka 31 dagar. Snabbare i fastighetsaffärer var bara de största marknaderna i Kalifornien (26 dagar), Texas (29) och Washington (30). Ett litet mellanrum, nästan obetydligt om vi också tar hänsyn till den stora (bestämda överlägsenheten) av dessa stora marknader jämfört med Utah.

Men vad kommer denna exceptionella prestation från? Enligt olika ekonomer och branschexperter har betydande stöd ges av det höga sysselsättningsrådet i landet. Kiplinger utarbetade nyligen en ranking som ser Utah som det andra staten, strax efter Idaho, med den högsta sysselsättningsgraden i USA. Anledningen till varför arbetarna är de största investerarna i Utahs tegelsten.
Också i enlighet med rankningen som upprättats av Kiplinger ökar denna tillväxt med en trend som inte verkar ha ett exakt syfte. Prognoser meddelar en stadig ökning i Utah. Turism är den andra nyckeln till att läsa den ekonomiska marknaden och uppenbarligen också fastigheter. Det finns många turister varje år som besöker denna stat och så många som bestämmer sig för att bosätta sig i detta land, vilket speglar en avsevärd ökning av BNP och snabbare ekonomisk recirkulation.
Den enda sektorn som tycks ha ligget något bakom är byggsektorn, som istället registrerade ett 15% fall.
Flaggskeppsdelen som förseglar fastighetsekonomiska bilden är utan tvekan tekniken. Nästan 80% av byggnaderna har omvandlats till smarta byggnader, och välkomnar den allmänna tekniska fastighetsinnovationen som har investerat i hela Nordamerika. Smarta hem, solceller och miljövänliga material för återvinning. Den utmärkta kvaliteten blandar sig sedan med marknadens behov, vilket säkerställer de resultat som faktiskt upptäcks av statistiken.
När det gäller priserna verkar de dock ha ökat, givetvis med tanke på ökningen av kvaliteten på byggnaderna och ekonomin i allmänhet. Anledning till vilka inteckningar krävs också mer. Efterfrågan på ett hypotekslån i Utah har ökat exponentiellt med 45%, vilket visar att investerarna själva har bestämt sig för att göra de enda besparingarna i tegelkonvergeringen.
Prognoserna tillkännager att räntorna kommer att förbli låga, men fastrentelån kommer att öka med 6% år 2019. Och med 7,7% år 2020.
Vad som ska sägas, Utah verkar ha skildat sig de senaste åren och som vi hoppas att det fortsätter att rida framgångsvågen på fastighetsmarknaden.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB