Hong Kong, Macao och lyx: fastighetsmarknaden mellan osäkerhet och galenskap

Över 100 nya lyxenheter byggs i de vackraste bostadsområdena i Hongkong. Trots detta verkar det som att för lyxfastighetsmarknaden har det förekommit vissa kollaps i form av priser.
Nivån på återkallandet av priser uppgår till cirka 4,6%, och håller hela 28 månaders oavbruten tillväxt.
 Om vi hänvisar till den tidigare situationen på fastighetsmarknaden 2016 är det omedelbart känt att räntehöjningarna under den tidshorisonten registrerades också på grund av Brexit som, även om den geografiskt avlägsen, vägdes på den asiatiska marknaden i en sådan utsträckning att redovisa en förlust på 10,1% av det investerade kapitalet.
Även de ansträngda förbindelserna med Förenta staterna har verkligen inte hjälpt, för att ställa sig till stånd för "standard" asiatiska bostadshus.
De huvudköpare som tillåter Hongkong att hålla sig flytande har varit och fortsätter att vara likviditetsrika investerare som bestämmer sig för att förvärva sina drömmars hem och som inte tillåter sig att påverkas av det negativa känslan bland rikare investerare.
 Ett annat element som tydligt spelade en grundläggande roll i denna sektor var utan tvekan spelindustrin, ur byggnadssynpunkt. År 2018 byggdes många spelcentra och de ekonomiska indikatorerna upplevde positiv och oavbruten tillväxt under 2018.
I synnerhet på Macao-marknaden har den totala volymen av bostadstransaktioner och inte varit positiv för helåret, med en marginal som överstiger 10.450 försäljningskontrakt. Tillgångarna i de vanliga medelklassbolagen ökade med 3% år 2016, med 5% 2017 fram till 2018, med en bra 7,7%.
 Efterfrågan på hyror är fortsatt en positiv konstant, troligen givet av många turists årliga närvaro, särskilt ungdomar som vill stanna tillfälligt utomlands eller lära sig ett av de mest fascinerande och antika språken i världen.
Faktum är att bostadsleasingkretsarna tack vare ökningen av arbetskraften utan tvekan har identifierat ett nytt potentiellt segment av investerare som, oavsett om de gillar det eller inte, nödvändigtvis måste köpa en fastighet.
Dessutom, på utbudssidan, släpptes mer än 30 projekt för byggandet av 2747 bostäder för totalt 322 055 kvadratmeter yta. Förhandlingsverksamheten har redan invigts i december 2018, med en alltmer suddig gräns mellan antalet fastigheter och den begärda kvantiteten.
 Och vad förväntas 2019? Volymen av transaktioner kan förbli stabil, utan att avgå som tidigare år, annars skulle transaktionens inneboende värde kunna registreras en liten nedgång.
Men priserna verkar som om de inte kommer att genomgå några speciella ändringar, dock med tanke på samexistensen av flera faktorer som har en betydande inverkan på alla fronter.
Vad som sägs verkar det som osäkerheten och oförmågan att ge tydliga linjer för landets framtid.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB