Rekord av 2018 och fastighetsmarknadsprognoser i Turkiet

2018 för Turkiet var ett viktigt år för fastighetsmarknaden. De uppgifter som uppnåddes var faktiskt annorlunda och överskred de trösklar som fastställdes av ekonomer, särskilt under det sista kvartalet. För att gynna dessa resultat var utan tvekan processen med lagstiftningsändringar som har lett till en återupplivning av fastighetsutvecklarens kampanjer, men också för bankerna att samla utbud och efterfrågan (särskilt utländska).
På en procentsatsnivå talar vi om mycket höga värden, cirka 80% mer än år 2017. 40 tusen var fastigheterna på fastighetsmarknaden jämfört med 22 000 år 2017. Det första valet var av uppenbara skäl Istanbul, huvudstaden i detta underbara land.
Utländska investerare köpte 14 000 fastigheter under sista kvartalet 2018 och det förväntas att denna trend kommer att fortsätta under året precis börjat. Omedelbart efter huvudstaden, i rankningen av de mest populära städerna för turkisk tegel, ligger Antalya, en magisk plats, med sina fantastiska vattenfall och slott i den romerska eran.
 Här är antalet inköpta fastigheter klart lägre, men fortfarande viktigt (cirka 7.500 bostäder beräknas). För det tredje är Piazza Bursa, staden moskéer och hem till Uludag nationalpark, mycket känd för skidälskare. Mer än 2 000 fastigheter säljs: det här är nivån som nås av den här staden. Om dessa var de uppgifter som kännetecknade året som slutade, finns det inte mindre de som är relaterade till det som just invigdes.
Enligt Istanbul Constructors'Association (INDER) uppnådde rekordet som uppnåddes förra året i fastighetsförsäljningen i Turkiet, över 1,4 miljoner trots ökningen av inlåningsräntorna med 30%. Första kvartalet 2019, just på grund av detta problem med insättningsräntor, kan begränsa den förväntade bommen, men det är också sant att samma priser skulle kunna falla och bli rimligare under året.
Det finns stor förtroende för investerare, samma som har bidragit med mer än 1,5 miljoner kapital i Turkiet (mellan köp och byggande). Alliansen etablerad med potentiella köpare har orsakat en verklig dominoeffekt på försäljningen, men också för leasingavtal. Och den turkiska regeringen tog bollen för att få ut det mesta av denna prydnadsperiod.
Både fastighetssektorn och resten av den turkiska ekonomin har nått en oöverträffad moderniseringsnivå.
Kommersiella fastigheter har också orsakat stort intresse på efterfrågesidan. Bland de olika fördelarna med den turkiska ekonomin identifierar vi utan tvekan de reducerade skatterna och uppfinningsförmågan, närvaron av en väl kopplad hemmamarknad, den centrala positionen mellan öst och väst, Europa Asien och Afrika, klimatet för investeringar liberala och reformistiska och en konkurrenskraft som driver konkurrens med grannländerna.
Vad säger du för Turkiet, det här året har börjat riktigt bra!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB