Gyllene Kalifornien fast: en störande fastighetsstagnation

Gyllene Kalifornien fast: en störande fastighetsstagnation

Kalifornien är vanligtvis förknippad med wellness, lyx, VIP, mycket långa och supera trånga stränder. Trots att det var en destination för många turister, särskilt från 90-talet och framåt i fjolårets sista kvartal, registrerades det en kraftig minskning av försäljningen, vilket ledde till en verklig fas av stagnation (som inte ses i fem år) .
Årlig försäljning av enfamiljshus var cirka 300 000 enheter i december. Ett element till nackdel för denna nation, med tanke på att detta resultat är resultatet av försäljningsnedgången på 2,4% i november och 13% i december jämfört med år 2017, vilket såg Kaliforniens beröring mycket höga försäljnings toppar (cirka 420 000 enheter).
 Problemet härrör från den starka konkurrenskraften hos de närliggande marknaderna, som å ena sidan har lett till en stark instabilitet och oförutsägbarhet för ekonomisk-statistiska undersökningar, å andra sidan för en förändring av efterfrågekurvan som är allt längre från Kalifornien. Huspriserna har också sjunkit, men nya investeringar kämpar för att ta av.
Nuvarande genomsnittliga pris på en fastighet i Kalifornien har fallit till $ 500 000 i december. En skrämmande kollaps om du tror att standardpriserna på en fastighet i Kalifornien för två år sedan var 365 dagar runt 600 000 dollar. Räntehöjningen har ytterligare utfallit situationen.
 Enligt statistiken, under de följande månaderna, förväntas en hicka av försäljningen följt av en nästan total arrestering.
 Tillämpningen av en innovativ politik skulle vara den enda nyckeln till att återhämta den högkritiska situationen. I detalj, på regional nivå och inte säsongrensad, minskade försäljningen med två siffror årligen i San Francisco Bay-området, centralkusten, Central Valley och den södra delen av staten och orsakade därmed en procentuell förlust de 24,8%.
Ben 39 är antalet län som registrerade en betydande förlust av försäljningen i december på 20% jämfört med 2017.
Å andra sidan har antalet län som har förlorat de kända två siffrorna på årsbasis och 10 de som har registrerat en liten ökning är 34. Försäljningen i San Francisco Bay-området har sjunkit med 17%.
Det berömda Los Angeles storstadsområdet har varit föremål för denna förödande våg, som registrerar en snabb nedgång på 18%, särskilt i Orange County.
Genomsnittspriset på alla fastighetsfastigheter har i allmänhet ökat i alla regioner. Undantag gjord för området San Francisco, som istället har bibehållit priser som ligger kvar runt en miljon. Tyvärr ökade det osålda indexindexet också med 5% och antalet dagar som behövdes för att sälja en fastighet steg från 25 dagar till 32.
Vad man säger är situationen väldigt kritisk, men det hoppas att det kommer att förändras positivt för det nya året.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB