Framtiden för fastigheter enligt Google? Träskyskrapor!

Betecknar termen Quayside något för dig? Men i detta konvergerar fastighetsvärldens framtid, enligt Google. Faktum är att detta ord refererar till en riktigt smart stad som dyker upp på den kanadensiska vattnet. Ett experiment som bär signaturen för Urban Modernization Company Sidewalk Labs, hanteras av vem? Bara från Google Alphabet, som gör hållbarhet drivkraften i sina projekt. Och det är verkligen hållbarhet i kombination med den teknik vi ska prata om idag. Nyckeln till detta ambitiösa projekt är just användning av ett av de mest ekonomiska, forntida och "gröna" materialen av all tid: trä.

 I Kanada är det lätt att hitta, trä är rikligt närvarande men aldrig tidigare användes för byggandet av en skyskrapa. Detta är den grundläggande idén på plats i en av de nationer som är mest inriktade på att skydda miljön.
Ett lokalt material som därför växer i betydelse och garanterar den kanadensiska fastighetssektorn ett grönt fotavtryck.

Kvarteret som är intresserad av denna eko-hållbara utveckling kommer att uppta cirka tre miljoner kvadratmeter utrymmen tillägnad bostadsområden med flera våningar och så många offentliga områden.
Nyheten är inte bara i användningen av trä, utan i procenten som används: 100%.

Tidigare hade Kanada redan mött en liknande utmaning med fantastiska resultat. Vi minns att i 2014 var detta land vaggan till WIDC, Wood Innovation and Design Center, i staden Prince George. En komplex byggnad i sin struktur, designad av Michael Green Architecture, består av åtta våningar med begränsad användning av betong. Stödstolparna, balkarna och väggarna är i själva verket gjorda av massivt trä vilket, förutom att ge en bild med en särskilt modern estetisk nivå, säkerställer möjligheten till flexibla förändringar baserade på olika behov.

Att öppna upp för ny teknik och idéer och skydda miljön, de kommer ihop och skapar en perfekt union inom denna sektor.
Men det är inte allt. Vi betonar också Brock Commons i Vancouver, som rymmer de mycket unga studenterna vid University of Columbia. I detta fall är siffrorna mycket högre: 17 våningar och ett projekt med signaturen till Acton Ostry Architects. Det här är en blandad struktur som gör att träet kan förenas med två huvudbetongkärnor.

Men Kanada är inte den enda nationen som har accepterat utmaningen av trä med öppna armar.
I Nordeuropa kan vi inte släppa den supergröna skyskrapan Mjøstårnet i Brumunddal, Norge, som med sina 85 meter och 18 våningar rankas först i rangordningarna av de högsta korslaminerade byggnaderna i Europa.
Återigen pratar vi om en total trästruktur.

Strukturen är inte unik i Europa, men flankerad av det berömda Wien Hoho Tower, men med en struktur med en lägre träprocent.

Det ser ut som fastighetsmarknaden är att konvertera till trä!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB