Icke-bostäder i Europa: rekord

Mer än 100 miljarder euro. Detta är siffrorna som representerade det sista kvartalet 2019 för den europeiska marknaden för icke-bostadsfastigheter.
En ökning med 3% jämfört med föregående år, vilket uppenbarligen markerade en positiv start för innevarande år. Det bör därför betonas att en marknad som vanligtvis inte uppstår som bostadsmarknad kan spela en nyckelroll på europeisk nivå.
Av denna anledning har vi beslutat att ägna en artikel åt just detta fenomen, men framför allt kommer vi att försöka förstå hur, i de viktigaste europeiska länderna, har denna trend mot fastigheter som inte är bostäder minskat.

Låt oss börja med den nation som har gjort att hela det europeiska systemet lider mest. Vi talar om Storbritannien, som officiellt lämnade Europeiska unionen den 31 januari. I motsats till vad man kunde ha förväntat sig, är det just denna mark som har representerat den största marknaden för fastigheter på andra håll i år. Brexit-effekten var dock inte lång. Bromsen var procentuellt 18%. Det andra året i följd av dödläge, uppenbarligen uppkommet av fastighetsmarknadens instabilitet men framför allt av bristen på investerares förtroende.

Fokus låg på Nederländerna. Exakt den fjärde europeiska marknaden för fastigheter. Konstigt nog har det också skett fallande transaktioner, troligen på grund av den allmänna prisökningen. Låt oss också komma ihåg att Nederländerna är ett av länderna med en högre livslängd än det europeiska genomsnittet. Det är naturligtvis även inom icke-bostadssektorn.

Tyskland, å andra sidan, kan vi säga med säkerhet, har bidragit till en ökning av en god 12 miljarder euro på den internationella scenen. En riktig rekord för landet, som för första gången bröt sitt tidigare rekord 2007. I detalj har Berlin och München redan investerat över 10 miljarder euro (vardera) i slutet av 2019.

På sitt eget sätt har Frankrike representerat en höjdpunkt. Med investeringar på 40 miljarder euro verkar det ha kvalificerat sig som en av de mest attraktiva länderna för investerare. I alla dess regioner har det varit en ständig och ständig efterfrågan, vilket har bidragit till den radikala förbättringen av den nationella marknaden för icke-bostäder.

Men vilken kategori representerar den viktigaste i denna sektor? Utan tvekan är kontoren högst upp på rankningen. Genom att 47% av investeringarna konvergerar på marknaden. Goda 6% mer än förra året. Det finns faktiskt cirka 20 verksamheter som har nått 20 miljarder euro. En riktig rebound jämfört med 2019.
De viktigaste investerarna i sektorn är dock europeiska, medan de amerikanska portföljerna har bidragit till att nå denna höga nivå.

Det är naturligtvis inte lätt att förstå vad de framtida trenderna blir, med tanke på att detta inte är ett enda land utan ett makroområde. Det som dock är säkert är att vi alltid är uppdaterade om ämnet!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB